G. Nausėda Šilutėje: Lietuvos sienos saugomos patikimai

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitikime su Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadu Rustamu Liubajevu ir Pagėgių rinktinės vadu Rimantu Timinskiu aptarė valstybės sienos ir jos ruožų apsaugą bei institucijų veikla užkardant organizuotą neteisėtų migrantų gabenimą į ir per Lietuvą.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-20 22:21

Prezidentas pažymėjo, kad valstybės siena saugoma patikimai, stebėjimo ir reagavimo sistemos veikia efektyviai.

„Mūsų valstybės sienos apsaugos pareigūnai žino, ką daro. Deja, geopolitinė situacija regione tebėra įtempta, todėl turime būti pasirengę užkardyti galimus nelegalios migracijos srautus ir ateityje. (...) Puikiai suprantame, šalia kokio kaimyno gyvename, todėl, deja, nors šiuo metu padėtis ties mūsų sienomis grėsmės nekelia, nusiraminti negalime“, – sakė prezidentas.

Dirbdamas Šilutėje šalies vadovas taip pat susitikimo su rajono meru bei aptarė aptarė sveikatos priežiūros paslaugas rajone, švietimo situaciją, įtraukiojo ugdymo organizavimą, socialinio būsto programos principus, polderių ir pylimų sistemos finansavimą.

Šalies vadovas pabrėžė, kad pagrindinis tikslas pertvarkant švietimo įstaigas turėtų būti ugdymo kokybės standarto užtikrinimas visiems šalies mokiniams, kad ir kur jie gyventų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.