Įgyvendinus projektą siekiama užtikrinti efektyvų ir patikimą Nacionalinės visų informacinės sistemos veikimą

Informatikos ir ryšių departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos įgyvendina nacionalinės Vidaus saugumo fondo 2014–2020 programos projektą LT/2019/VSF/3.1.1.2 „NVIS techninės priežiūros ir remonto paslaugų pirkimas 2019–2020 metams“.

Informatikos ir ryšių departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos įgyvendina nacionalinės Vidaus saugumo fondo 2014–2020 programos projektą LT/2019/VSF/3.1.1.2 „NVIS techninės priežiūros ir remonto paslaugų pirkimas 2019–2020 metams“.<br>„Pexels“ nuotr.
Informatikos ir ryšių departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos įgyvendina nacionalinės Vidaus saugumo fondo 2014–2020 programos projektą LT/2019/VSF/3.1.1.2 „NVIS techninės priežiūros ir remonto paslaugų pirkimas 2019–2020 metams“.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 10:10 AM, atnaujinta Dec 21, 2023, 10:11 AM

Šio projekto tikslas – Nacionalinės vizų informacinės sistemos (N.VIS) ir Užsieniečių registro (UR) ir susijusių informacinių sistemų nuolatinė techninė priežiūra ir remontas visai techninei infrastruktūrai ir turtui, užtikrinant nuolatinį N.VIS veikimą ir N.VIS bei Užsieniečių registro (UR), taip pat susijusių informacinių sistemų operacinių sistemų, techninės ir programinės įrangos sutrikimų savalaikį šalinimą. Šiuo projektu siekiama tęsti projekto Nr. LT/2016/VSF/3.1.1.1 veiklas, užtikrinant nepertraukiamą N.VIS bei susijusių registrų ir informacinių sistemų veikimą.

Projektu siekiama vykdyti N.VIS ir susijusių sistemų ir registrų techninę priežiūrą ir remontą taip, kad užtikrinti N.VIS nuolatinį veikimą, ryšius ir operacijų suderinamumą su visomis Centrinės Vizų informacinės sistemos (C.VIS) funkcijomis, sudaryti technines sąlygas vykdyti sklandų Lietuvos Respublikos atstovybių ir vizų tarnybų darbą, sudaryti sąlygas Lietuvos Respublikai su kitomis Europos Sąjungos (toliau – ES) valstybėmis narėmis keistis duomenimis apie prašymus išduoti Šengeno vizą, su jais susijusiais sprendimais ir vizų duomenimis, užtikrinti duomenų srautus tarp C.VIS, UR, Nacionalinės Šengeno ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos informacinių sistemų, užtikrinti duomenų srautus tarp kompetentingų Lietuvos Respublikos ir kitų ES valstybių narių institucijų, atliekant konsultacijas dėl prašymų pagal 1990 m. birželio 19 d. Konvencijos dėl Šengeno susitarimo, 1985 m. birželio 14 d. sudaryto tarp Beniliukso ekonominės sąjungos valstybių, Vokietijos Federacinės Respublikos ir Prancūzijos Respublikos Vyriausybių, dėl laipsniško jų bendrų sienų kontrolės panaikinimo įgyvendinimo (OL 2004 m. specialusis leidimas, 19 skyrius, 2 tomas, p. 9) 17 straipsnio 2 dalį, užtikrinti geresnę asmens duomenų apsaugą bei nepertraukiamą vizų išdavimą konsulinėse įstaigose.

Projekto įgyvendinimo metu atnaujintos N.VIS naudojamos sisteminės programinės įrangos versijos, pašalinant žinomas saugumo spragas, N.VIS duomenų bazė, duomenų atsarginių kopijų sprendimas, aplikacijų ir administravimo sprendimai perkelti į naują informacinių technologijų infrastruktūrą (IT), patobulintos N.VIS IT infrastruktūros stebėsenos ir valdymo priemonės, įgyvendintas stabilus N.VIS duomenų atsarginių kopijų kūrimo procesas, atnaujinta kelių faktorių naudotojų identifikacijos IT infrastruktūra, optimizuotas N.VIS didelių duomenų failų saugojimo mechanizmas. Atlikti N.VIS ir susijusių sistemų ir registrų priežiūros ir tobulinimo darbai užtikrins N.VIS nuolatinį veikimą, ryšius ir operacijų suderinamumą su visomis centrinės VIS (C.VIS) funkcijomis nepertraukimą darbą 24x7 režimu.

Projektas iš dalies finansuojamas Nacionalinės vidaus saugumo fondo programos lėšomis (Europos Sąjungos įnašas sudaro 75 procentus), skirtomis Nacionalinės vidaus saugumo fondo 2014–2020 m. programos veiksmų įgyvendinimo plane numatytam projektui Nr. 3.1.1.2 „NVIS techninės priežiūros ir remonto paslaugų pirkimas 2019–2020 metams“, bei valstybės biudžeto lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.