P. Saudargas: pirmalaikių rinkimų iniciatyva nesulauks palaikymo Seime

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas mano, kad po nepavykusios Vytauto Gapšio apkaltos opozicijoje inicijuota pirmalaikių Seimo rinkimų idėja palaikymo nesulauks.

Paulius Saudargas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paulius Saudargas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paulius Saudargas<br>V.Skaraičio nuotr.
Paulius Saudargas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 9:03 AM, atnaujinta Dec 27, 2023, 9:04 AM

„Nemanau, kad įvyks pirmalaikiai rinkimai, man taip neatrodo, nes ir opozicijoje mačiau skirtingų nuomonių. Socialdemokratai tos idėjos nepalaikys, „darbiečiai“ turbūt irgi nepalaikys“, – trečiadienį „Žinių radijui“ komentavo P. Saudargas.

„Valdančiojoje koalicijoje taip pat aš negirdėjau, kad būtų kas pasirašęs ar sakęs, kad pritaria šiai idėjai. Labai nedidelė tikimybė, kad nueisime šiuo keliu“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seime surengta apkalta laisvės atėmimo bausme nuteistam parlamentarui V. Gapšiui nepavyko. Nors parlamentui buvo teikti 4 nutarimai, kuriuose nurodytu pagrindu Seimo narys galėjo būti pašalintas iš pareigų, visgi nė vienas iš jų nesulaikė reikiamo 85 parlamentarų palaikymo. Iš viso balsavime dalyvavo 122 Seimo nariai. Po nepavykusios apkaltos dalis opozicijos penktadienį pradėjo rinkti parašus dėl pirmalaikių Seimo rinkimų.

Apeliacinis teismas lapkričio 22 d. pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino Darbo partijos atstovą, Seimo narį Vytautą Gapšį. Teismas jam skyrė 4 su puse metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.