Teismas: buvęs Seimo narys M. Žymantas lieka nuteistas dėl kišimosi į valstybės tarnautojo veiklą

Panevėžio apygardos teismas penktadienį paskelbė, kad buvęs Ignalinos rajono savivaldybės tarybos narys, eksparlamentaras Manfredas Žymantas lieka nuteistas dėl kišimosi į valstybės tarnautojo veiklą.

Manfredas Žymantas.<br>P.Lileikio nuotr.
Manfredas Žymantas.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas

2024-01-05 13:20

Teismas šį sprendimą priėmė, bylą išnagrinėjęs apeliacine tvarka ir atmetęs nuteistojo M. Žymanto gynėjo skundą.

ELTA primena, kad 2023 m. spalį Utenos apylinkės teismas pripažino, kad M. Žymantas 2020 m., būdamas Ignalinos rajono savivaldybės tarybos nariu, kišosi į šios savivaldybės administracijos direktorės veiklą.

Bylos duomenimis, politikas siekė, kad direktorė paveiktų savo pavaldinius ir vienai medicinos įranga prekiaujančiai bendrovei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos, mažinant kitų tiekėjų konkurenciją, dalyvauti viešųjų pirkimų konkurse.

Teismas atleido M. Žymantą nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Jam skirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas vienerius metus būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

Kaip anksčiau skelbė teisėsauga, ši baudžiamoji byla buvo atskirta iš atliekamo didelio masto ikiteisminio tyrimo dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones.

M. Žymantas buvo išrinktas į Seimą 2004–2008 m. kadencijai, vėliau išrinktas dirbti į Ignalinos rajono savivaldybės tarybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.