Inspekcija nustatė darbo kodekso pažeidimų Klaipėdos savivaldybėje: meras A. Vaitkus tikina skundų negavęs

Seimo nariui Audriui Petrošiui paviešinus gautą laišką dėl galimo mobingo Klaipėdos miesto savivaldybėje, Valstybinė darbo inspekcija (VDI) nurodo atlikusi patikrinimą ir nustačiusi darbo kodekso pažeidimų.

 Lrytas.lt koliažas
 Lrytas.lt koliažas
Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
Mobingas, Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mobingas, Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Martyna Pikelytė

Jan 19, 2024, 12:55 PM, atnaujinta Jan 19, 2024, 12:59 PM

Kaip VDI informavo Eltą, patikrinimas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje atliktas 2023 m. gruodžio–2024 m. sausio mėnesiais.

„Patikrinimo metu nustatyti tam tikri pažeidimai, susiję su LR darbo kodekso reikalavimais, reglamentuojančiais darbdavių pareigas smurto ir priekabiavimo prevencijos srityje, todėl Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui įteiktas reikalavimas, įpareigojantis iki 2024 m. kovo 13 d. juos pašalinti“, – į Eltos užklausą atsakė VDI.

„Be to, atsižvelgiant į inspektavimo metu nustatytus probleminius klausimus, darbdaviui pateiktos rekomendacijos, sudarančios galimybę patobulinti kai kurias vykdomos darbuotojų saugos ir sveikatos užtikrinimo įstaigoje politikos sritis“, – tikino VDI.

Antradienį Seimo narys Audrius Petrošius socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinus įrašu, jog jis gavo Klaipėdos miesto savivaldybės darbuotojų kreipimąsi dėl vicemerės Vaidos Raugelės jiems taikomo mobingo.

„Darbuotojai šiandien yra atsidūrę situacijoje, kuomet prieš galios pozicijoje esančius valdančiuosius belieka slapta šauktis pagalbos“, – įraše dalinosi A. Petrošius.

Meras atsakė į A. Petrošiaus mestus kaltinimus mobingu

Savo ruožtu, Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus tikina nėra gavęs jokių oficialių skundų. O Seimo nario pasisakymus jis sieja su rinkiminio laikotarpio intrigomis.

„Ne vieną kartą esu pasakęs, kad mano kabineto durys visiems yra atviros. Su darbuotojais susitinku nuolatos, yra nemažai susirinkimų, posėdžių, kurių metu mes aptariam visų pirma Klaipėdai ir klaipėdiečiams svarbius klausimus, tuo pačiu visada yra diskusija, ką mes galėtumėm gerinti tiek darbo kokybės, darbo aplinkos srityje, tiek darbiniais klausimais. Bendravimas su žmonėmis yra nuolatinis“, – Eltai teigė A. Vaitkus.

„Oficialių skundų nė karto nesu gavęs, nors ne kartą sakiau, kad jei yra problemų, visada galima ateiti pas mane ir mes tas problemas galime aptarti kartu. Tuo pačiu pabrėžė ir profesinė sąjunga, kad jokių skundų nėra gavusi“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.