I. Šimonytė: Holokausto aukų atminimo diena primena, kad svarbu kasdien neleisti blogiui vešėti

Šeštadienį minint tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad pasaulyje vėl stiprėjant blogio jėgoms kiekvienas privalo „kasdien savo pasirinkimais, veiksmais ir žodžiais kovoti už žmogiškumą“.

Holokaustas<br>M.Patašiaus nuotr.
Holokaustas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2024, 9:23 AM

„Daug metų kartojome „daugiau niekada“, tačiau tokios katastrofos gali pasikartoti ir jos, deja, kartojasi. Jau ne kartą įsitikinome, kad neapykanta niekur nedingsta, ji tik pasislepia, tūno ir nepastebimai auga, kol visa jėga agresyviai pradeda bujoti, jeigu laiku jos nepažabojame. Šiandien, kai pasaulyje vis dar tiek daug neapykantos, žiaurumo, augančio antisemitizmo, turime pabrėžti, kad Lietuvoje ir pasaulyje neturi būti vietos jokios formos neapykantai. Tai yra skaudus signalas mums visiems, kad negalime prarasti budrumo ir privalome kasdien savo pasirinkimais, veiksmais ir žodžiais kovoti už žmogiškumą bei neleisti blogiui vešėti.

Šiandien pasaulis prisimena tai, ko neteko – šešių milijonų žydų Lietuvoje ir visame pasaulyje, šešių milijonų brutaliai nutrauktų gyvenimų, neišsipildžiusių svajonių. Prabėgę metai tik dar labiau išryškino tragedijos mastą ir tai, ką praradome – daug turtingesnės įvairove bei žmogiškumu Lietuvos ir viso pasaulio.

Šiandien ir kasdien mes prisimename. Mes prisimename jų istorijas. Tačiau dabar dar svarbiau yra ginti pamatines vertybes – žmogiškumą, laisvę, orumą, toleranciją ir tą įsipareigojame kartu nepailstant daryti“, – šeštadienį ryte išplatintame sveikinime teigia premjerė.

Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena skirta Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklos dabartinėje Lenkijos teritorijoje išlaisvinimui pažymėti, Antrojo pasaulio karo metu nacių vykdyto žydų genocido aukoms pagerbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.