LLRA-KŠS nusprendė nebedalyvauti prezidento rinkimuose: konstatavo, kad visi tikslai jau pasiekti

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) antradienį apsisprendė dėl gegužę vyksiančių prezidento rinkimų. Kaip Eltai teigė partijos pirmininkas Waldemaras Tomaszewskis, šiais metais LLRA-KŠS padarys pertrauką ir savo kandidato į prezidentus nekels.

Valdemaras Tomaševskis<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Tomaševskis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Benas Brunalas

2024-02-13 20:52

„Buvo pasiūlymas dalyvauti man, bet aš pasiūliau, kad mes šį kartą nedalyvausime – darome pertrauką“, – Eltai teigė paskutiniuose trijose prezidento rinkimuose savo partijai atstovavęs W. Tomaszewskis.

Europarlamentaro teigimu, LLRA-KŠS neskubės pareikšti paramos kitiems kandidatams. Kaip patikino politikas, to jo pirmininkaujama partija tikrai nedarys bent jau pirmajame rinkimų ture.

„Skirtingai nei socialdemokratai, mes neremsime kitų kandidatų. Manome, kad rinkėjai turi patys apsispręsti. Be to, dar nėra pristatytos kandidatų programos. Todėl mūsų rinkėjams socialdemokratų sprendimas yra nesuprantamas (...) Nebent (paramą išsakysime – ELTA) antrajame rate – antras ratas kitas klausimas“, – pažymėjo W.Tomaszewskis.

Teigia, kad pergalę pasiekė ankstesniuose 3 prezidento rinkimuose

Sprendimą padaryti pertrauką W. Tomaszewskis argumentavo tuo, kad, jo įsitikinimu, ankstesniuose prezidento rinkimuose LLRA-KŠS pasiekė visus užsibrėžtus tikslus.

„Mes tris kartus laimėjome rinkimus trijose savivaldybėse: Vilniaus (rajono – ELTA), Šalčininkų rajono ir Visagino savivaldybėse. Tai sudaro apie 200 rinkiminių apylinkių. Taigi, varžydamiesi su visais kandidatais, mes laimėjome virš 10 proc. Lietuvos apylinkių“, – teigė politikas, nesureikšmindamas fakto, kad tokie rezultatai neleido laimėti realaus prezidento posto.

„Tikslai pasiekti, todėl ketvirtą kartą įrodyti tą patį nebėra prasmės. O ir metai sunkūs, mūsų laukia dar dveji rinkimai. Reikia taupyti resursus ir saugoti žmogiškąjį faktorių“, – paaiškino W. Tomaszewskis.

Kaip teigė LLRA-KŠS lyderis, jo vedama partija dar neapsisprendė, kas ves partiją ateinančiuose Seimo ir Europos Parlamento rinkimuose. Dėl pastarųjų, teigė W. Tomaszewskis, bus apsispręsta artimiausią mėnesį.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.