Beveik dvi paras tylėjusi A. Armonaitė prabilo apie M. Matijošaitį: „Visu griežtumu“

Paaiškėjus, jog Seimo „laisvietis“ Marius Matijošaitis už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įsigijo įvairios kompiuterinės ir garso technikos, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tokį politiko elgesį vertina labai blogai.

Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Marius Matijošaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Marius Matijošaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laisvės partija, Tomas Vytautas Raskevičius, Marius Matijošaitis, Aušrinė Armonaitė, Ieva Pakarklytė, Artūras Žukauskas, Ewelina Dobrowolska, Vytautas Mitalas, Monika Ošmianskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Laisvės partija, Tomas Vytautas Raskevičius, Marius Matijošaitis, Aušrinė Armonaitė, Ieva Pakarklytė, Artūras Žukauskas, Ewelina Dobrowolska, Vytautas Mitalas, Monika Ošmianskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Augustė Lyberytė

2024-02-14 11:11, atnaujinta 2024-02-14 14:28

„Situaciją vertinu labai blogai. Kaip ir savo kolegos Mariaus Matijošaičio elgesį“, – raštu Eltai atsakė A. Armonaitė.

„Nors dar nesulaukęs partijos institucijų sprendimų, M. Matijošaitis susistabdė narystę partijoje ir pasitraukė iš EP sąrašo, vakar susirinkusi partijos Valdyba aptarė situaciją ir kreipėsi į partijos Etikos komisiją. Siūlau kolegos elgesį įvertinti visu griežtumu“, – pabrėžė ji.

Visgi, nepaisant nemalonumų partijai, A. Armonaitė viliasi, jog „Skaidrinam“ akcija „atneš daugiau skaidrumo mūsų politinėje sistemoje, o visos istorijos bus pamoka tiek naujiems, tiek patyrusiems politikams“.

V. Mitalas neigiamai vertina M. Matijošaičio konfliktą su D. Žalimu

Laisvės partijai atsidūrus Seimo „čekiukų“ skandalo epicentre, į situaciją socialiniame tinkle „Facebook“ sureagavo ir partijos kandidatas į prezidentus bei Europos Parlamentą (EP) Dainius Žalimas. Į D. Žalimo viešą kritiką netruko sureaguoti ir pats M. Matijošaitis, pavadindamas kolegos pareiškimus „polemika ir išvedžiojimais“.

Tokius bendrapartiečio komentarus „laisviečių“ frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas įvertino neigiamai.

„Prastas komunikacijos pavyzdys vėlų vakarą. Geriau to nedaryti“, – žurnalistams trečiadienį Seime teigė V. Mitalas.

Pasak jo, kol kas M. Matijošaičio argumentai dėl to, kokiais tikslais įsigijo kompiuterinę įrangą, jo neįtikina.

„Manęs neįtikino jo argumentai. Pažiūrėsiu kaip vėliau kolegos Etikos komisijoje tą klausimą nagrinės. Tai yra ir teisinis klausimas, bet taip pat ir moralinis klausimas. Į juos svarbu atsakyti kiekvienam asmeniškai, puikiai suprantant, ką jis su tomis lėšomis darė“, – kalbėjo V. Mitalas.

Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas pirmadienį paskelbė, kad Laisvės partijos narys M. Matijošaitis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų pirko įvairios kompiuterinės įrangos ir garso aparatūros. Be to, patikrintos ataskaitos atskleidė, kad „laisvietis“ kas mėnesį papildomai įrangos nuomai išleisdavo beveik 500 eurų.

Pats M. Matijošaitis pirmadienį teigė, kad įranga buvo tikslingai naudojama darbui Seime. „Laisviečio“ teigimu, už tai, kas bus įvertinta kaip netikslinga įranga, jis lėšas Seimo kanceliarijai grąžins. Taip pat M. Matijošaitis nurodė po kadencijos parlamente visą pirktą įrangą jis paliksiantis Seimo nuosavybei.

Visgi, jau kitą dieną politikas paskelbė stabdantis narystę Laisvės partijoje ir pasitraukiantis iš „laisviečių“ sąrašo Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Į tyrimą kiek anksčiau sureagavo ir energetikos ministras, Seimo narys Dainius Kreivys. Konservatorius Seimo kanceliarijai grąžino visas nuo 2021 m. panaudotas išlaidas, mat, turėdamas tarnybinį transportą iš parlamentinių lėšų draudė savo asmeninį automobilį.

Pernai pavasarį A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.