Visuomenininkui D. Lupshitzui – S. Skvernelio bendražygio akibrokštas: pareiškė, kad žydus reikia šaudyti Pats išstojo iš partijos

„Žydus reikia šaudyti, kaip darė vokiečiai, nes jų vėl priviso visur“, – tokią žinutę iš vieno Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovo Marijampolėje teigia gavęs visuomenininkas Danielius Lupshitzas, ja viešai pasidalijęs ir savo feisbuko paskyroje.

​“Žydus reikia šaudyti, kaip darė vokiečiai, nes jų vėl priviso visur“, – tokią žinutę iš vieno Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovo Marijampolėje teigia gavęs visuomenininkas Danielius Lupshitzas, ja viešai pasidalijęs ir savo feisbuko paskyroje.<br> lrytas.lt koliažas
​“Žydus reikia šaudyti, kaip darė vokiečiai, nes jų vėl priviso visur“, – tokią žinutę iš vieno Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovo Marijampolėje teigia gavęs visuomenininkas Danielius Lupshitzas, ja viešai pasidalijęs ir savo feisbuko paskyroje.<br> lrytas.lt koliažas
Danielius Lupshitzas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Danielius Lupshitzas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 19, 2024, 12:33 PM, atnaujinta Feb 20, 2024, 11:22 AM

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys rodo, jog marijampolietis Juozas Račiūnas dar pernai dalyvavo savivaldos rinkimuose, tačiau, kaip portalui lrytas.lt nurodė Seimo narys, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyriaus Marijampolėje vadovas Kęstutis Mažeika, šis žmogus iki šiol esą nesumokėjo savo nario mokesčio, todėl iš sąrašų jau yra išbrauktas.

Nors vėliau partijos vadovybė patikslino, kad J.Račiūnas oficialiai dar yra šios politinės jėgos narys, pirmadienį jis pats nutraukė narystę Demokratų sąjungoje „Vardan Lietuvos“.

„Labas apipjaustytas žyde, ką veiki Lietuvoje, važiuok į Izraelį ir ten p**k protą visiems. Žydus reikia šaudyti, kaip darė vokiečiai, nes jų vėl priviso visur“, – Lietuvos žydui, visuomenininkui D.Lupshitzui dar antradienio rytą parašė J.Račiūnas.

Feisbuke jis taip pat yra prisistatęs, kad dirba „Sodroje“, o VRK anketoje, kurią J.Račiūnas pateikęs pernai, rašoma ir tai, kad jo žmona dirba vaikų darželyje.

Tačiau „Sodros“ komunikacijos vadovė Lina Lankauskaitė portalui lrytas.lt nurodė, kad J.Račiūnas nei dirbo, nei dirba „Sodroje“ ir su ja nieko bendro neturi.

Pats D.Lupshitzas tikino, kad žinutę pamatė atsitiktinai, tačiau iš karto nutarė ja pasidalinti viešai ir iškėlė pačios partijos atsakomybės klausimą dėl tokio neapykantos kurstymo.

„Šitą laišką (kuris buvo nufiltruotas į virtualinį šiukšlyną, kur jiems abiems – rašytojui ir laiškui – ir vieta) – Juozas Račiūnas, Sodros fondo valdybos darbuotojas, Demokratų „Vardan Lietuvos“ narys man atsiuntė per messengerį.

Laukiu cypimo, kad „čia ne mes“, čia ne tas skyrius, šeip tei... Programišiai, katinukai, etc. Laukiu atsakomybės, kaip kad šita partija ir jos nariai skelbia. (...)

Kai manęs klausia – ar Lietuvoje dar yra antisemitizmo? Pažiūrėkit – tada sakykit, ką galvojate – ir prašau man patarkit – ar man reikia samdytis apsaugą ir sąskaitas siųsti šiai partijai, jei jos partiniai, Sodros darbuotojai, turintys visą informaciją apie mane ir pažintis, grasina mane nužudyti“, – rašė visuomenininkas.

Parlamentaras, minėtos partijos skyriaus pirmininkas Marijampolėje K.Mažeika portalui lrytas.lt pirmadienį nurodė, kad J.Račiūną pažįsta, tačiau jis iš partijos sąrašų jau kurį laiką išbrauktas.

„Apie tai negirdėjau ir nekalbėjau, ir jis jau ne kolega, tai nežinau, ką ir pasakyti. Dvejus metus, nuo pačių pradžių, jis ir nario mokesčio nemoka, ir tiesiog kaip skyrius esame jį pašalinę“, – aiškino K.Mažeika.

Tiesa, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ administracijos vadovas Arnoldas Pikžirnis patikslino, kad oficialiai J.Račiūnas partijai dar priklauso, tačiau artimiausiu metu turėtų būti iš jos galutinai išbrauktas.

„Automatiškai nėra išmetamas narys iš partijos, jei jis nemoka nario mokesčio, jis tiesiog netenka galimybės dalyvauti sprendimų priėmime. Bet šiandien etikos komisija renkasi ir tuos sprendimus formalizuos, nes toks elgesys užkerta bet kokį kelią tokiam asmeniui būti mūsų politinės bendruomenės nariu – čia diskusijos net nėra“, – portalui lrytas.lt sakė A.Pikžirnis.

Tačiau to neprireikė – narystę partijoje marijampolietis nutraukė pats.

„Gavęs kvietimą į svarstymą, asmuo pats nutraukė narystę partijoje per Teisingumo ministerijos sistemą“, – Eltai patvirtino A.Pikžirnis.

K.Mažeika savo ruožtu patvirtino, kad J.Račiūnas dar pernai iš tiesų po partijos sparnu bandė patekti į Marijampolės savivaldybės tarybą.

„Praeitais metais buvo taip, bet nuo to laiko jis niekur nedalyvavo, ir pagal tai, kad jis nesumokėjo nario mokesčio, esame pašalinę.

Teko kelis kartus bendrauti, bet, atrodo, jis ir išsilavinimą turintis žmogus, ir finansininkas, kiek pamenu. Buvo pakankamai ramus, ir jei jis čia taip šneka, tai nesuprantu, kaip jis taip ir gali ir kokių motyvų kilo.

Gal čia jo kokios asmeninės bėdos“, – svarstė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.