Lietuvos vadovai sveikina Estiją su 106-osiomis nepriklausomybės metinėmis

Lietuvos vadovai šeštadienį pasveikino Estiją su 106-osiomis nepriklausomybės metinėmis. Šalies vadovas Gitanas Nausėda, sveikindamas Estijos prezidentą Alarą Karisą ir šios šalies žmones, pabrėžė šalių bendradarbiavimo ir stiprinimo svarbą NATO, ES, Šiaurės ir Baltijos šalių lygiu.

V.Čmilytė, G.Nausėda, I.Šimonytė. <br>T.Bauro nuotr.
V.Čmilytė, G.Nausėda, I.Šimonytė. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2024, 11:39 AM, atnaujinta Feb 24, 2024, 11:40 AM

Estija yra Lietuvos partnerė ir sąjungininkė, su kuria ir toliau dirbsime drauge siekdami strateginių tikslų, saugodami mums bendras laisvės ir demokratijos vertybes, užtikrindami Baltijos regiono saugumą bei gerovę mūsų šalių piliečiams“, – sveikinime rašo prezidentas.

G. Nausėda taip pat pažymėjo, jog didžiuojasi Lietuvos ir Estijos pavyzdžiai remiant Ukrainą. Jo teigimu, šalių teikiamos paramos dalis nuo BVP lenkia visas likusias pasaulio valstybes.

„Esu visiškai tikras, kad išlaikysime tvirtą paramą Ukrainos gynybai iki pat jos pergalės“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu premjerė Ingrida Šimonytė, linkėdama Estijai klestėjimo, akcentavo, kad Lietuvą ir Estiją jungia bendra istorija, todėl mūsų šalis švenčia kartu.

„Šiandien Lietuva švenčia kartu su Estija. Mūsų bendra istorija ne kartą parodė, kad vienos tautos laisvė yra neatsiejama nuo kitos. Abi šalis vienija ypatingas emocinis ryšys tarp mūsų žmonių, taip pat tvirti draugystės ir partnerystės saitai. Tai įkvepia ir primena, kiek daug šios tautos gali padaryti kartu, kad apsaugotų ir puoselėtų bendras vertybes, kuriomis didžiuojamės“, – rašoma premjerės sveikinime.

Nepriklausomybės dieną švenčiančią Estiją pasveikino ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Parlamento vadovės teigimu, Lietuvos ir Estijos solidarumas ir bendradarbiavimas šių dienų geopolitiniame kontekste yra labai svarbūs.

„Šiandien galvojame apie laisvės ir nepriklausomybės išsaugojimo svarbą. (...) Esu tikra, kad šiuo iššūkių kupinu metu išlaikysime vienybę tiek siekdami savo šalių saugumo, tiek kovodami su demokratijos vertybių pamynimu, tarptautinės teisės principų laužymu, žmogaus teisių ir laisvių pažeidimais tarptautinėje erdvėje“, – sveikinime rašė V. Čmilytė-Nielsen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.