STT pradėjo dar keturis tyrimus dėl tarybos narių išmokų skaidrumo

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį pradėjo dar keturis tyrimus dėl galimo piktnaudžiavimo savivaldybės tarybų narių veiklai skirtomis lėšomis.

STT<br>T.Bauro nuotr.
STT<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 3:43 PM

Pasak tarnybos, įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir sukčiavimo pareikšti buvusiam Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Sergejui Popovui, tuometinei Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narei Genoveitai Gricienei, Šilutės rajono savivaldybės tarybos nariui Edgarui Padimanskui, o dėl turto pasisavinimo, piktnaudžiavimo bei dokumentų suklastojimo ir disponavimo suklastotais dokumentais – Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariui Arūnui Vaišnorui.

Tyrimo duomenimis, S. Popovas, kaip tuometinis tarybos narys, turėjo teisę gauti išmoką biuro patalpų nuomos išlaidoms apmokėti, buvo sudaręs galimai fiktyvią negyvenamųjų patalpų nuomos sutartį biurui, kur tarybos nario veiklos nevykdė. Tokiu būdu pastarasis, įtariama, piktnaudžiavo tarnyba ir galimai apgaule įgijo 7,4 tūkst. eurų.

Kito ikiteisminio tyrimo duomenimis, galiojant griežtoms karantino režimo sąlygoms, tuometinė Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narė G. Gricienė, siekdama sau turtinės naudos ir pasinaudodama tarybos narės padėtimi, savivaldybės administracijai pateikė tikrovės neatitinkančius dokumentus už įsigytą kurą ir automobilio remonto paslaugas, kurios nebuvo susijusios su tarybos narės veiklos vykdymu.

Taip pat administracijai ji pateikė galimai kitiems asmenims išduotus pirminės apskaitos dokumentus už kurą. Įtariama, kad šiais būdais galėjo būti pasisavinta daugiau kaip 4,2 tūkst. eurų.

Įtariama, kad Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys E. Padimanskas, siekdamas gauti kompensacijas už patirtas išlaidas, administracijai galimai pateikė sąskaitas, kurios buvo skirtos ne jo, kaip tarybos nario, veiklai naudojamam automobilio remontui apmokėti. Tokiu būdu jis galimai neteisėtai įgijo daugiau kaip 3,1 tūkst. eurų.

Dar vieno ikiteisminio tyrimo duomenimis, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys A. Vaišnoras, įtariama, kad sistemingai klastodamas dokumentus dėl neva patirtų kuro išlaidų neteisėtai įgijo daugiau kaip 4,5 tūkst. eurų.

STT atliekamus ikiteisminius tyrimus dėl savivaldybių tarybų narių galimo piktnaudžiavimo 2019–2023 metų kadencijos laikotarpiu kontroliuoja atitinkamų apygardų prokurorai.

ELTA primena, kad pavasarį kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

Šiuo metu STT atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 24 savivaldybių tarybos narių išmokų: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.