Švedijai tapus NATO nare, sostinėje vyks iškilminga vėliavų pakėlimo ceremonija

Švedijai oficialiai įstojus į NATO, penktadienį aikštėje prie Krašto apsaugos ministerijos (KAM) bus iškilmingai pakelta 32-osios karinio Aljanso narės vėliava.

NATO ir Švedijos vėliavos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
NATO ir Švedijos vėliavos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-08 07:19

„Švedijos narystė svarbi ne tik saugumo situacijai Baltijos jūros regione. Savo kariniais pajėgumais Švedija reikšmingai sustiprins atgrasymą taikos ir krizės metu, prisidės prie stabilumo užtikrinimo ne tik mūsų regione, bet ir visame Aljanse“, – išplatintame pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Penktadienį vyksiančioje ceremonijoje dalyvaus A. Anušauskas, Švedijos ambasadorius Lietuvoje Lars Wahlund, KAM ir Lietuvos kariuomenės atstovai.

ELTA primena, kad Švediją ir kaimyninę Suomiją pateikti paraiškas įstoti į NATO paskatino 2022 metų vasarį pradėta Rusijos invazija į Ukrainą.

Suomija Aljanso nare tapo praėjusių metų balandį, o Švedija į NATO oficialiai įstojo ketvirtadienį. Pastarosios šalies priėmimą vilkino Turkija ir Vengrija.

Visgi Švedijos narystės ratifikavimo procesas buvo užbaigtas antradienį, kai Vengrijos prezidentas Tamásas Sulyokas pasirašė tai palaikantį įstatymą.

Rusija dėl Švedijos įstojimo į NATO pažadėjo imtis „atsakomųjų priemonių“, ypač jei šalyje bus dislokuoti Aljanso kariai ir bazės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.