Vilniuje prasideda Baltijos karinė konferencija, bus aptariama gynyba bei saugumas

Sostinės rotušėje ketvirtadienį prasideda dvi dienas truksianti tarptautinė Baltijos karinė konferencija.

Krašto apsaugos ministerija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Krašto apsaugos ministerija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 10:15 AM, atnaujinta Mar 21, 2024, 10:16 AM

Krašto apsaugos ministerijos (KAM) ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos organizuojamame renginyje bus aptariami aktualūs saugumo ir gynybos klausimai. Ministerijos teigimu, šių metų konferencijos tema – NATO ateities formavimas naujoje kolektyvinės gynybos eroje.

Kaip ketvirtadienį pranešė KAM, konferencijoje vyks diskusijos, kurių metu bus nagrinėjama Europos pozicija Rusijos ir Ukrainos karo akivaizdoje. Taip pat bus diskutuojama apie NATO karinį atsparumą ir gebėjimą prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių bei NATO ateities perspektyvas.

Renginyje dalyvaus buvęs JAV sausumos pajėgų sekretorius Ryan D. McCarthy, buvęs Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, taip pat kiti Europos ir JAV gynybos ekspertai, aukšto rango karininkai, Lietuvos ir užsienio šalių gynybos institucijų, NATO ir akademinės srities atstovai.

„Ši konferencija – puiki galimybė gynybos ekspertams, karininkams ir gynybos politikos formuotojams dalytis savo žiniomis ir įžvalgomis apie kolektyvinės gynybos svarbą, NATO ir transatlantinius santykius, geopolitines įtampas regione ir kasdien kylančius iššūkius“, – ministerijos pranešime cituojamas KAM gynybos politikos direktorius Vaidotas Urbelis.

Baltijos karinė konferencija Lietuvoje pirmą kartą buvo surengta 2019 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.