STT apklaustas L. Kasčiūnas atskleidė, apie ką kalbėjo: „Trumpas susitikimas, bet labai malonus“

Kandidatas į krašto apsaugos ministrus, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigia pirmadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) apklausos metu pareigūnus informavęs, kad lobistinės veiklos požymių komiteto narių veikloje nepastebėjo.

Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
L. Kasčiūnas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
L. Kasčiūnas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Mar 25, 2024, 8:22 AM, atnaujinta Mar 25, 2024, 9:13 AM

„Pirma – aš kaip NSGK pirmininkas nepastebėjau jokių komiteto narių veikimo, kuris man keltų klausimus kaip lobizmas. Tai iš karto šitą pasakiau. Taip pat aš visiškai sutinku su generalinės prokurorės išsakyta mintimi, kad už korupciją teisti asmenys neturėtų dalyvauti krašto apsaugos ministerijos pirkimuose ir reikės paruošti teisės aktus“, – Eltai sakė L. Kasčiūnas.

„Ir iš savo pusės papasakojau atvejį ar net porą atvejų, kai top 30 esančios gynybos kompanijos norėjo Lietuvoje investuoti, ieškoti galimybių gamybai, bet KAM uždarumas buvo toks, kad su jais net nesusitiko“, – pridūrė jis. L. Kasčiūno teigimu, pokalbis su STT pareigūnais buvo trumpas ir malonus.

„Čia informacijos patikrinimas. Labai trumpas susitikimas, bet labai malonus“, – teigė L. Kasčiūnas.

STT dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje jau apklausė iš pareigų besitraukiantį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską ir Seimo narį liberalą Raimundą Lopatą ir buvusį krašto apsaugos viceministrą Vilių Semešką.

ELTA primena, kad iš pareigų besitraukiantis A. Anušauskas teigė darbo Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas įvertino kaip labai rimtas. Į minėtus A. Anušausko pareiškimus suskubo reaguoti ir parlamento opozicija. Seimo mažumai priklausančios partijos pareiškė, kad nebedalyvaus premjerės pirmadienį organizuojamame susitikime, kuriame bus svarstomas lėšų gynybai klausimas. Dėl tų pačių A. Anušausko užuominų partija „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašant pradėti ikiteisminį tyrimą.

STT savo ruožtu pranešė, kad šiuo metu ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM, nėra pradėjusi. Visgi, tarnyba patvirtino iš ministerijos sulaukusi informacijos apie Seimo narį, parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narį R. Lopatą. Pastarasis tvirtino, kad nėra aišku, ar STT analizuojami duomenys susiję su juo pačiu, ar su galima korupcija pačioje KAM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.