Naujasis NSGK narys V. Mitalas prisijungė prie opozicijos iniciatyvos laikinai stabdyti komiteto darbą

Naujasis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK), Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas prisijungė prie opozicijos siūlymo laikinai stabdyti komiteto darbą, kol bus sulaukta Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) sprendimo, ar pradėti tyrimą dėl viešųjų pirkimų krašto apsaugos srityje.

Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-28 12:56, atnaujinta 2024-03-28 12:57

Valdantieji komitete turi daugumą, todėl jeigu V. Mitalas būtų nusprendęs posėdžiuose dalyvauti, posėdis būtų įvykęs.

„Aš tikrai manau, kad STT išvados padės atsakyti į daugelį klausimų, kurie dabar mesti. Vakar Antikorupcijos komisijoje mes svarstėme visą šitą klausimą ir buvo iš ikiteisminio tyrimo institucijų pasakyta, kad tie atsakymai bus greitai. Analogiškai mes Antikorupcijos komisijoje priėmėme sprendimą rengti kitą posėdį tada, kai bus išvados patvirtintos, ir spręsti, ar sudaryti, ar nesudaryti laikinąją tyrimo komisiją“, – Eltai teigė V. Mitalas.

„Neaišku, ant kurio iš NSGK narių tas šešėlis yra užkritęs. Tai palaukti tikrai galima“, – pridūrė jis.

Politikas patvirtino, kad Seimo konservatoriai siūlė komitetui naująjį pirmininką išsirinkti dar nesulaukus STT išvadų.

Laisvės frakcijos seniūnas akcentuoja, kad dėl klausimų, susijusių su viešaisiais pirkimais krašto apsaugos srityje, reikėtų apsitarti ir koalicijoje.

V. Mitalą Seimas ketvirtadienį paskyrė NSGK nariu.

Opozicinės partijos tvirtina, kad mestas šešėlis dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje vis dar neišsklaidytas, todėl siūlo stabdyti Seimo NSGK veiklą. Jų teigimu, niekas negali būti tikras, kad komitete šiuo metu neveikia su korupcija susiję asmenys. ELTA primena, kad buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigė darbo KAM metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas įvertino kaip labai rimtas.

STT dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje jau apklausė iš pareigų besitraukiantį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką Lauryną Kasčiūną, Seimo narį liberalą Raimundą Lopatą ir buvusį krašto apsaugos viceministrą Vilių Semešką, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę.

Sprendimą, ar pradėti ikiteisminį tyrimą, STT paskelbti ketina ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.