Seimas pritarė I. Jarukaičio ir R. Norkaus kandidatūroms į ESTT

Seimas ketvirtadienį pritarė Irmanto Jarukaičio kandidatūrai į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo teisėjus (ESTT) ir Rimvydo Norkaus kandidatūrai į ESTT generalinius advokatus. Į ESTT teisėjus siūlomas I. Jarukaitis šiam teisme teisėju dirba nuo 2018 m. Anksčiau jis dirbo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėju, Krašto apsaugos ministerijos Teisės skyriaus specialistu, Europos Komisijos Informacinės visuomenės generalinio direktorato specialistu.

 Seimas pritarė I. Jarukaičio ir R. Norkaus kandidatūroms į ESTT.<br> Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Seimas pritarė I. Jarukaičio ir R. Norkaus kandidatūroms į ESTT.<br> Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-28 11:44, atnaujinta 2024-03-28 11:45

Tuo metu į ESTT generalinius advokatus pretenduojantis R. Norkus nuo 2019 m. dirba ES Bendrojo Teismo teisėju. Anksčiau teisininkas dirbo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, Apeliacinio teismo teisėju, vadovavo Teisėjų tarybai.

Už I. Jarukaičio kandidatūrą į ESTT teisėjus balsavo 105, nė vienas nebuvo prieš, susilaikė du Seimo nariai, o R. Norkaus kandidatūrą į ESTT generalinius advokatus – 106, nė vienas nebuvo prieš, susilaikė du Seimo nariai.

I. Jarukaičio ir R. Norkaus kandidatūras atrinko premjerės Ingridos Šimonytės sudaryta darbo grupė. Ministrė pirmininkė, įvertinusi kandidatūras, pateikė siūlymus dėl kandidatų Vyriausybei. Ministrų kabinetas, prezidentui pritarus minėtoms kandidatūroms, dėl jų konsultuojasi su Seimu.

ESTT sudaro 27 teisėjai ir 11 generalinių advokatų, jie skiriami valstybių narių bendru sutarimu šešerių metų kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.