Antikorupcijos komisija nepradės tyrimo dėl viešųjų pirkimų krašto apsaugos sistemoje: nėra pagrindo

Generalinei prokuratūrai patvirtinus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sprendimą nepradėti tyrimo dėl viešųjų pirkimų krašto apsaugos sistemoje, inicijuoti tyrimo neketina ir Seimo Antikorupcijos komisija. Visgi komisijos pirmininkas Algirdas Stončaitis tikina, kad taškas šioje istorijoje turi būti padėtas. Todėl opozicijai priklausantis parlamentaras Antikorupcijos komisijos kolegoms siūlo kreiptis Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) arba Seimo etikos sargus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>STT nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>STT nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Apr 3, 2024, 4:42 PM

„Vis tiek kažkokia logiška pabaiga turi būti, negalima apsimesti, kad visiškai nieko neįvyko, turint tą formalų atsakymą, kad bent jau dabar pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą. Suintrigavo ir prezidento pasisakymas praeitą savaitę, kad šiuo metu nėra, bet (tyrimas – ELTA) bet kada gali atsirasti arba atsinaujinti“, – Eltai teigė A. Stončaitis.

Todėl parlamentaras tikina Antikorupcijos komisijos kolegoms pasiūlęs kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją arba VTEK.

„Ministras ir Seimo narys A. Anušauskas viešai išstodamas vis tiek norėjo kažkokią žinią perduoti. Tai yra procedūra. Tai, manau, kad siūlymas kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją yra logiškas“, – sakė jis.

Visgi, pasak A. Stončaičio, jo vadovaujama Antikorupcijos komisija šios istorijos daugiau nebenarplios.

„Šiandieną, matyt, Antikorupcijos komisijoje pradėti tyrimą nėra pagrindo“, – teigė A. Stončaitis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje. Savo ruožtu trečiadienį Generalinė prokuratūra patvirtino šį STT sprendimą.

Klausimai dėl neskaidrių procesų kilo po to, kai pareigas paliekantis buvęs krašto apsaugos ministras A. Anušauskas pareiškė darbo ministerijoje metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas Gitanas Nausėda įvertino kaip labai rimtas ir netrukus susitiko su STT bei Generalinės prokuratūros vadovybe.

Savo ruožtu STT pranešė iki šiol nepradėjusi ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM. Visgi, tarnyba nurodė iš KAM gavusi informacijos apie parlamentarą, liberalų atstovą Raimundą Lopatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.