Žiniasklaida: A. Anušausko perspėjimai apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje buvo susiję su Izraelio bendrove

Apie galimas korupcijos apraiškas krašto apsaugos sistemoje užsiminęs buvęs ministras Arvydas Anušauskas kalbėjo apie Izraelio gynybos pramonės įmonę „Elbit Systems“. Tai pirmadienį paskelbė portalas 15min.lt.

Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-08 10:54

Pasak A. Anušausko, informaciją apie įmonę Vyriausybės kanclerei Giedrei Balčytytei žodžiu perdavė ir karinės žvalgybos vadovas, praneša portalas.

Dėl A. Anušausko pareiškimų apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje, politiką ir dabartinį ministrą Lauryną Kasčiūną, buvusį viceministrą Vilių Semešką, Seimo narį Raimundą Lopatą, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę apklausė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Be to, portalo „Delfi“ duomenimis, apklausose dalyvavo ir Vyriausybės kanclerė G. Balčytytė bei buvęs viceministras Margiris Abukevičius.

ELTA primena, kad kovo pabaigoje STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje. Savo ruožtu trečiadienį Generalinė prokuratūra patvirtino šį STT sprendimą.

Klausimai dėl neskaidrių procesų kilo po to, kai pareigas paliekantis buvęs krašto apsaugos ministras A. Anušauskas pareiškė darbo ministerijoje metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas Gitanas Nausėda įvertino kaip labai rimtas ir netrukus susitiko su STT bei Generalinės prokuratūros vadovybe.

Savo ruožtu STT pranešė iki šiol nepradėjusi ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM. Visgi, tarnyba nurodė iš KAM gavusi informacijos apie parlamentarą, liberalų atstovą Raimundą Lopatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.