STT nepradės tyrimo dėl J. Džiugelio ryšių su M. Ardišausku

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Seimo nario Justo Džiugelio ryšių su azartinių lošimų verslo atstovu Mindaugu Ardišausku.

Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Justas Džiugelis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Justas Džiugelis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Justas Džiugelis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Justas Džiugelis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 9:50 AM

STT konstatavo, kad sąskaitose faktūrose J. Džiugelio įrašyti galimai nevisiškai teisingi duomenys nepažeidė fizinių ar juridinių asmenų teisių bei nesukėlė teisiškai reikšmingų padarinių. Todėl, konstatuoja STT, tai neturėtų būti vertinama kaip dokumento klastojimas.

„Džiugelio ir M. Ardišausko veiksmuose nėra šios nusikalstamos veikos objektyviosios pusės požymio – pavojingos veikos“, – konstatavo STT.

Taip pat teigiama, kad J. Džiugelio veiksmuose, pateikiant apmokėti M. Ardišausko sąskaitas faktūras už jo suteiktas paslaugas, nėra nustatyta piktnaudžiavimo, „nes teisę gauti parlamentines lėšas būtent už tokio pobūdžio paslaugas jam suteikia teisės aktai“. STT nenustatė duomenų ir apie tai, kad J. Džiugelis būtų susitaręs su M. Ardišausku, jog jie įgis teisę į parlamentines lėšas, nieko už tai neatlikdami ar klastodami dokumentus.

„STT turimais duomenimis (iš pateiktų dokumentų, nuorodų), paslaugos buvo teikiamos, o vertinti jų kokybę, apimtis, rinkos įkainius ir trukmę nėra ikiteisminio tyrimo institucijos kompetencija“, – rašoma nutarime.

Tarnyba taip pat informuoja, kad jeigu ateityje būtų gauta duomenų, kurie sudarytų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų sudėtis, nedelsiant būtų sprendžiamas klausimas dėl naujo sprendimo priėmimo Baudžiamojo proceso kodekso (BPK) nustatyta tvarka. Savo ruožtu J. Džiugelis džiaugiasi, kad teisėsaugos institucijos išsklaidė įtarimus dėl jo ir M. Ardišausko ryšių.

„Labai džiaugiuosi, kad Generalinė prokuratūra išsklaidė įtarimus dėl mano ir p. Ardišausko santykių teisėtumo. Nuo pat pradžių sakiau, jog teiginys „Džiugelis mokėjo pinigus lobistui“ yra melagingas ir platinamas sąmoningai, siekiant diskredituoti mane ir mano iniciatyvas, susijusias su lošimų reguliavimu“, – komentare Eltai teigia J. Džiugelis.

„Artimiausiu metu savo išvadas turėtų skelbti VTEK ir Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Pagrįstai tikiuosi, kad ir šios institucijos patvirtins, jog mano veikloje jokių nusižengimų nebuvo“, – sakė Seimo narys.

Dėl M. Ardišausko ryšių į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Seimo Antikorupcijos komisija.

ELTA primena, kad klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų. Akcijos „Skaidrinam“ surinktas duomenimis, už šias paslaugas J. Džiugeliui sąskaitas išrašė M. Ardišauskas, šiuo metu vadovaujantis Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.