G. Nausėda: Lietuvoje dislokuotus Vokietijos brigados karius gegužę lankys O. Scholzas

Į Lietuvą atvykusius pirmuosius Vokietijos brigados karius gegužę lankys šios valstybės kancleris Olafas Scholzas, pranešė prezidentas Gitanas Nausėda.

 Vokietijos brigados kariai<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Vokietijos brigados kariai<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Vokietijos brigados kariai<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Vokietijos brigados kariai<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Martyna Pikelytė

2024-04-16 15:42

„Gegužės 6 dieną pasveikinsiu Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą, kuris lankysis Lietuvoje ir aplankys Vokietijos brigados elementus, kurie jau pradėti dislokuoti“, – antradienį žurnalistams Kauno rajone teigė G. Nausėda.

Praėjusią savaitę į Lietuvą atvyko pirmasis Vokietijos brigados elementas – per 20 karių, kurie bus atsakingi už brigados perkėlimo į Lietuvą planavimą bei karinei infrastruktūrai keliamų reikalavimų derinimą. Taip pat iki metų pabaigos išaugsiantis pirminis štabo elementas padės į šalį perkeliant Vokietijos karius.

Iš viso į Lietuvą ketinama perkelti apie 5 tūkst. Vokietijos brigados karių ir civilių. Dalis jų atvyks su savo šeimomis.

Planuojama, kad iki 2026 metų į Lietuvą bus perkelta didžioji brigados dalis. Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriuso teigimu, pilną operacinį pajėgumą brigada įgis 2027 metais.

Berlynas 2022 metų vasarą įsipareigojo Lietuvoje dislokuoti brigados dydžio karinį vienetą – toks sutarimas numatytas Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo ir prezidento Gitano Nausėdos pasirašytame komunikate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.