V. Rupšys: Nyderlandai „Patriot“ sistemas į Lietuvą ketina perkelti liepos mėnesį

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys sako, kad Nyderlandai oro gynybos sistemas „Patriot“ į Lietuvą ketina perkelti liepos mėnesį.

 Valdemaras Rupšys.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
 Valdemaras Rupšys.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2024, 12:27 PM

„Dėl „Patriot“ sistemų dislokavimo Lietuvoje – tai numatoma liepos mėnesį. Tai bus mūsų ir Nyderlandų dvišalės pratybos“ – antradienį spaudos konferencijoje žurnalistams teigė V. Rupšys.

„Tai dvišalis veiksmas, kuris atspindės ir bendrą NATO gynybos paveikslą“, – pridūrė vadas.

ELTA primena, kad kovo pabaigoje Nyderlandai priėmė sprendimą šią vasarą Lietuvoje kelioms savaitėms dislokuoti ilgojo nuotolio oro gynybos sistemą „Patriot“. Skelbta, kad Nyderlandų karinis vienetas Lietuvoje treniruosis kartu su Lietuvos kariuomenės vienetais.

Nyderlandų gynybos ministrė Kajsa Ollongren teigė, kad pratyboms Lietuvoje atvykstantis Nyderlandų padalinys prisidės prie NATO oro gynybos parengties.

ELTA primena, kad pernai liepą Vilniaus NATO viršūnių susitikime priimtas sprendimas dėl rotacinio oro gynybos modelio, skirto stiprinti Aljanso integruotą oro ir priešraketinę gynybą. Šis modelis leistų taikos metu treniruotis sklandų ir greitą perėjimą į oro gynybos užduočių vykdymą bei sustiprinti atgrasymą. Lietuva aktyviai siekia kuo didesnio sąjungininkų įsitraukimo rotacinio oro gynybos modelio rėmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.