Vyriausybė pritarė atšaukti šešis ambasadorius, spręs dėl N. Aleksiejūno skyrimo ES ambasadoriumi

Trečiadienį Vyriausybė pritarė siūlymui atšaukti šešis ambasadorius, taip pat spręs dėl Nerijaus Aleksiejūno skyrimo ambasadoriumi Europos Sąjungoje (ES).

Vyriausybė, Vyriausybės pastatas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybė, Vyriausybės pastatas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-17 13:55

„2010–2014 metai mano buvimas Briuselyje buvo tiesiogiai susijęs su mūsų pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai 2013 metais. Taip susiklostė, kad buvau tas žmogus, kuris iš arčiausiai mačiau, ką reiškia nuolatinio atstovo darbas, nes buvau turbūt dešinioji ranka nuolatinio atstovo. Tai turbūt yra logiška seka, kad galėčiau būti tinkamas kandidatas ir į mūsų antrą pirmininkavimą ES Tarybai“, – Vyriausybės posėdžio metu sakė N. Aleksiejūnas.

Vyriausybei pritarus, svarstoma N. Aleksiejūną amsadoriumi ES skirti nuo rugpjūčio 14 d.

Jis pakeis darbą ES baigiantį Arnoldą Pranckevičių, kurį pritarta atšaukti iš pareigų. Buvęs užsienio reikalų viceministras turėtų baigti darbą atstovybėje Briuselyje rugpjūčio 13 d.

Vyriausybės pritarimu, nuo rugpjūčio 5 d. taip pat siūloma atšaukti ambasadorių Vokietijoje Ramūną Misiulį, atstovybės Suomijoje vadovą Giedrių Kazakevičių, ambasadorių Airijoje Marijų Gudyną, atstovą Sakartvele Andrių Kalindrą. Tuo metu ambasadorių Čekijoje Laimoną Talat-Kelpšą ketinama atšaukti iš pareigų nuo rugpjūčio 19 d.

Lietuvos Respublikos diplomatinį atstovą užsienio valstybėje, gavus tos šalies sutikimą priimti (agremaną) ir iš anksto apsvarsčius kandidatūrą Seimo Užsienio reikalų komitete, Vyriausybės teikimu skiria prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.