A. Bilotaitei pasikreipus į prokurorus, G. Nausėdos reakcija: klausia, ar ketina patraukti atsakomybėn ir Lenkijos premjerą

Vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei pasikreipus į Generalinę prokuratūrą dėl paviešintos informacijos apie Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolikų sulaikymą, prezidentas Gitanas Nausėda retoriškai klausia, ar ministrė ketina patraukti atsakomybėn ir Lenkijos premjerą Donaldą Tuską.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 4:18 PM, atnaujinta Apr 23, 2024, 4:21 PM

„Ar Donaldą Tuską irgi įrašė į tų, kuriuos ketina patraukti atsakomybėn, sąrašą?“ – antradienį žurnalistams Vilniuje sakė G. Nausėda.

D. Tuskas, kaip ir G. Nausėda, praėjusį penktadienį taip pat komunikavo apie Lenkijoje sulaikytus įtariamuosius.

Tuo metu prezidento komunikacijos grupė Eltai atsiųstame komentare pažymi, jog A. Bilotaitė, išsiuntusi raštą prokurorams, politikuoja.

„Ministrės kreipimąsi vertiname kaip neatsakingą veikimą ir politikavimą artėjančių rinkimų fone“, – raštu Eltai nurodė prezidento komunikacijos grupė.

Antradienį vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti, ar prezidentas, pranešęs apie galimų Rusijos opozicionieriaus užpuolikų sulaikymą, nepažeidė įstatymo.

ELTA primena, kad penktadienį G. Nausėda pranešė, jog Lenkijoje buvo sulaikyti du asmenys, įtariami išpuoliu prieš L. Volkovą.

Po šios žinios šalies vadovas sulaukė dalies politikų kritikos. Vidaus reikalų ministrė teigė, jog tokią informaciją skelbti yra tarnybų, o ne politikų prerogatyva. Taip pat ji kėlė klausimus, ar G. Nausėdos pasisakymai nepakenkė besitęsiančiam ikiteisminiam tyrimui.

„Turbūt ne ponios Bilotaitės reikalas man nurodinėti, ką aš turiu šnekėti ir ko aš neturiu šnekėti. (...) Tikrai tyrimams ir procesams tai nepakenks, nes mes labai kruopščiai vertinome, kada galime tai padaryti ir kada tai jau nebeatsilieps operacijos kokybei“, – į kritiką atsakė G. Nausėda.

Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas Vilniuje buvo užpultas kovo mėnesį. Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Svarstoma, kad užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.