Jungtinė Lietuvos ir Nyderlandų komanda dalyvaus kibernetinėse pratybose

Šią savaitę prasideda vienos didžiausių pasaulyje kibernetinės gynybos pratybos „Locked Shields 2024“ , kuriose Lietuva dalyvauja sudarydama jungtinę komandą su Nyderlandais, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Krašto apsaugos ministerija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Krašto apsaugos ministerija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kibernetika<br>123rf iliustr.
Kibernetika<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-23 16:00

„Dalyvavimas tokio masto pratybose – itin efektyvus būdas pamatyti savo stipriąsias puses, gerinti sąveikumą su NATO sąjungininkais ir dalintis praktine patirtimi. Dalyvaudami kartu su olandų kibernetinio saugumo specialistais, galime pasimokyti vieni iš kitų ir stiprinti dvišalį bendradarbiavimą“, – sakė Krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė.

Skelbiama, kad pratybų komandą šiemet sudaro kibernetinio saugumo specialistai iš Lietuvos ir Nyderlandų kariuomenių, prie Lietuvos komandos taip pat yra prisijungę specialistai iš Nacionalinio kibernetinio saugumo centro, Lietuvos šaulių sąjungos, akademinės bendruomenės ir verslo.

Kibernetinės gynybos pratybas „Locked Shields“ organizuoja NATO Kibernetinės gynybos kompetencijų centras. Šiemet jose iš viso dalyvauja apie 4 000 ekspertų iš daugiau nei 40 šalių, kurie suvienys jėgas imituojamoje aplinkoje, kad apsaugotų išgalvotos tautos ir šalies infrastruktūrą.

Pratybų metu dalyviai turi apsaugoti realias kompiuterių sistemas nuo tūkstančių atakų ir priimti taktinius bei strateginius sprendimus kritinėse situacijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.