A. Armonaitė: visos ministerijos turi turėti vadovus, reikia pasistengti išeiti iš nepatogios situacijos

Premjerei Ingridai Šimonytei pareiškus, jog šiuo metu nėra ieškoma pamaina atsistatydinusiam švietimo ministrui Gintautui Jakštui, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, jog Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) privalo turėti nuolatinį vadovą. Anot jos, svarbu, kad šiuo metu susidariusi situacija kaip įmanoma mažiau pakenktų moksleiviams ir visai švietimo bendruomenei.

Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Aušrinė Armonaitė.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
 Aušrinė Armonaitė.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-25 08:57

„Manau kad bet kokia ministerija – o ypatingai, švietimo – turi turėti vadovą“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Armonaitė.

Politikė teigė, jog pradėjusi vadovauti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai ji pati įsitikino, kaip svarbu tokioms institucijoms turėti nuolatinį vadovą.

„Pati į ekonomikos ministeriją kai atėjau dirbti, ten buvo per kadenciją pasikeitę trys ar keturi ministrai. Ilgai ministerija neturėjo vadovo. Tai kenkė organizacijai ir jos darbams. Tai kenkia susitelkimui, tam tikrai atskaitomybei ir kitiems dalykams“, – aiškino „laisvietė“.

Visgi, pabrėžė ji, sprendimai dėl naujojo švietimo, mokslo ir sporto ministro – premjerės I. Šimonytės ir konservatorių rankose.

„Mums, deja, ir nepriklauso pagal susitarimus ši ministerija. Kita vertus, jau ir laiko per mažai, kad kažką reikšmingo iš esmės pakeistų atėjęs visiškai naujas žmogus su nauja komanda. Dabar reikia pasistengti iš tokios netobulos situacijos išeiti kuo mažesniais nuostoliais švietimui, vaikams“, – apibendrino A. Armonaitė.

ELTA primena, kad trečiadienį premjerė I. Šimonytė nurodė, jog kandidatūros į švietimo, mokslo ir sporto ministrus reikėtų tikėtis nebent vasarą – kai dešiniųjų Vyriausybė turės išrinktam prezidentui grąžinti įgaliojimus. Anot I. Šimonytės, šiuo metu pamaina atsistatydinusiam G. Jakštui nėra ieškoma.

Pastarasis pareigas paliko kilus nesklandumas dėl vienuoliktokų tarpinių patikrinimų. Laikinai vadovauti ŠMSM pavesta socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Pagal Konstituciją, Lietuvoje ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.