Teismas K. Bartoševičiui laikinai grąžino asmens dokumentą, kad jis galėtų balsuoti rinkimuose

Vaikų seksualiniu prievartavimu kaltinamam eksparlamentarui Kristijonui Bartoševičiui jo bylą nagrinėjantis Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį laikinai grąžino asmens dokumentą – tapatybės kortelę.

K. Bartoševičius<br>ELTA nuotr.
K. Bartoševičius<br>ELTA nuotr.
K. Bartoševičius<br>ELTA nuotr.
K. Bartoševičius<br>ELTA nuotr.
K. Bartoševičius<br>ELTA nuotr.
K. Bartoševičius<br>ELTA nuotr.
K. Bartoševičius<br>ELTA nuotr.
K. Bartoševičius<br>ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Ingrida Steniulienė

May 9, 2024, 4:59 PM

Ji grąžinta, kad kaltinamasis galėtų dalyvauti artimiausiu metu vyksiančiuose rinkimuose. Pagal Lietuvoje galiojančią tvarką, balsuoti atvykęs asmuo turi pateikti savo asmens dokumentą.

„Teismas gavo raštišką kaltinamojo advokato prašymą, susijusį su K. Bartoševičiui taikoma viena iš kardomųjų priemonių – asmens dokumento paėmimu. Advokatas prašė laikinai grąžinti K. Bartoševičiui jo asmens dokumentą, kad K. Bartoševičius galėtų dalyvauti rinkimuose. Teismas tenkino prašymą ir grąžino tapatybės kortelę mėnesiui – iki birželio 9 dienos“, – Eltai sakė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Advokatas Olegas Šibkovas Eltai sakė, kad prašė visam laikui grąžinti tapatybės kortelę, nes klientas patiria daug nepatogumų.

„Taip, jis nori dalyvauti balsavime. Šiais laikais tapatybės kortelė reikalinga ir banke, ir vaistinėje. Atėjo laikai, kai be dokumento niekur negali nueiti. Daugiau ribojimų nei naudos. Pasislėpti niekur nepasislėpsi, juo labiau Europos Sąjungoje, joje šiais laikais pasislėpti neįmanoma“, – Eltai sakė advokatas.

K. Bartoševičiui taikoma ir kita kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Ji lieka galioti.

ELTA primena, kad sekmadienį, gegužės 12 dieną, Lietuvoje vyks prezidento rinkimų pirmasis turas, gyventojai taip pat balsuos ir referendume dėl daugybinės pilietybės. Birželio 9 dieną Lietuvoje vyks rinkimai į Europos Parlamentą.

K. Bartoševičiaus byloje toliau apklausiami liudytojai, ketvirtadienį apklausti trys.

Toliau byla bus nagrinėjama gegužės 23 dieną, toliau bus tęsiamos liudytojų apklausos.

Byla nagrinėjama už uždarų durų, todėl detalesnė informacija neviešinama.

ELTA primena, kad 2023 m. liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. K. Bartoševičius kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (2 epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (4 epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (4 epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė pernai, sausio 23 dieną. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar kandidatai į prezidentus dar turi neatskleistų kozirių?
Gyvai
Gyvai: I. Šimonytės ir A. Bilotaitės komentarai po apsilankymo pasienyje