Bylos N. Venckienei bus sujungtos į vieną, jos perduotos Panevėžio prokurorams

Buvusiai Kauno apygardos teismo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-07-02 18:39, atnaujinta 2018-03-18 12:37

Prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus atstovė Jurgita Kažukauskaitė-Sarnickienė BNS sakė, kad N. Venckienė antradienį į kviečiama į apklausą Panevėžio apygardos prokuratūroje.

„Bylos perduotos į Panevėžį siekiant jas apjungti ir greičiau išspręsti. Yra bylos dėl penkių nusikalstamų veikų“, - teigė prokuratūros atstovė.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti buvusiai teisėjai įtarimus pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius - dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D. Kedžio sesuo Kauno apygardos teismo teisėja N. Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

D. Kedys savo buvusią sugyventinę L. Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L. Stankūnaitei pedofilijos byloje įtarimai nėra pateikti. Dėl šios nusikalstamos veikos kaltinamas vienintelis dabar jau miręs Andrius Ūsas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo atleido N. Venckienę iš Kauno apygardos teismo teisėjos pareigų. N. Venckienė iš pareigų pasitraukė savo noru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.