A. Macijausko skriaudikas teisme plūdo žurnalistus

Vilniaus 2-osios apylinkės teismui nesiseka iš esmės pradėti nagrinėti baudžiamosios bylos, kurioje futbolininkas Edgaras Dančenkovas, pravarde Čerepas, kaltinamas krepšininko Arvydo Macijausko užpuolimu. Į teismo posėdį neatvyko nei A. Macijauskas, nei jo advokatė Ingrida Botyrienė, teismui pranešusi, kad serga.

E. Dančenkovui gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.<br>T. Bauras
E. Dančenkovui gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 4, 2012, 12:10 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:17 AM

Trečiadienį į teismą atvesdintas E. Dančenkovas buvo gerai nusiteikęs, šypsojosi, maivėsi ir išplūdo žurnalistus. „Jūs dar ant galvos atsistokite“, - sakė jis, po kiekvieno žodžio įterpdamas vieną ar net du rusiškus keiksmažodžius.

Kiti teismo posėdžiai numatyti rugpjūčio 31 d. ir rugsėjo 26 d. „Bylos nagrinėjimas iš esmės dar nepradėtas, į kitą teismo posėdį yra kviečiamas tyrėjas bei tikimasi, kad į Lietuvą pagaliau grįš ir pats nukentėjusysis“, - lrytas.lt sakė Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo atstovė ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Airinė Šerelytė.

26 metų E. Dančenkovas yra kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu. Jam gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

A. Macijauskas buvo sumuštas 2011 m. birželį šalia savo namų „Helios City“ pastate, esančiame Savanorių prospekte. Krepšininkas buvo užpultas po naktinio pasilinksmino mieste, kur jis šventė vaiko gimimą.

Chuligano auka tapusiam sportininkui buvo sužalotas veidas, išmuštas dantis.

Nemalonumų dėl narkotikų turintis E. Dančenkovas teisme viliasi susitaikyti su A. Macijausku. Sutaikyti vyrus buvo bandoma ir per ikiteisminį tyrimą, tačiau to padaryti nepavyko, nes, anot teisiamojo, krepšininkas už moralinės žalos atlyginimą pareikalavo nerealios sumos.

Kelių dešimčių tūkstančių litų civilinį ieškinį A. Macijauskas yra pateikęs ir šioje baudžiamojoje byloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus