Ukmergiškė pamiršo, kur paliko savo dukrą

Pirmadienio vakarą, apie 17 val. 40 min., Ukmergės rajono policijos komisariato budėtojams pranešta, kad rasta pasimetusi mergaitė. Policijai apie tai pranešė miesto gyventoja. Ji papasakojo, jog prie jos priėjo maždaug 5-6 metų mergaitė ir verkšlendama prašė padėti surasti jai savo namus.

Policijos patruliai pasimetusią mažylę grąžino mamai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Policijos patruliai pasimetusią mažylę grąžino mamai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2012, 10:44 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:32 AM

Policijos patruliai nuvyko į nurodytą vietą ir paėmė pasimetusią mažylę.

Pabendravus, pavyko apytiksliai  išsiaiškinti kur ji gyvena. Į mergaitės namus atvykusius pareigūnus labiausiai suglumino tai, kad motina negalėjo paaiškinti, kur yra jos dukrytė. Motina buvo įspėta, o informacija perduota rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams. Savo vaikais nesirūpinantiems tėvams Administracinės teisės pažeidimų kodekso 181 straipsnyje yra numatyta atsakomybė.

„Kai kuriems tėveliams reikia priminti, kad būtina labiau rūpintis savo atžalomis,“ – sako  Ukmergės rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio specialistė Ingrida Juzėnienė.

Pareigūnai pastebi be suaugusių priežiūros vaikštinėjančius mažus vaikus. Anądien vienas pyplys, atsisėdęs ant šaligatvio intensyvioje Vilniaus gatvėje, stebėjo pravažiuojančias mašinas... Itin dažnas atvejis, kai tėvai mažamečius palieka prižiūrėti kiek vyresniems broliams ar sesėms. Tik, deja, šie būna įnikę į kompiuterį ir visai pamiršta tėvų nurodymus.

„Gatvė – vaikams pavojinga vieta. Tėveliai tai privalo įsidėmėti ir gerai įvertinti, ar gali vaikus išleisti vienus“, - kalbėjo I. Juzėnienė. Pareigūnė atkreipė dėmesį į nepilnamečius dviratininkus. „Kelių eismo taisyklėse numatyta, kad važiuoti keliais dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų vaikams, o išklausiusiems atitinkamą mokymo kursą ir turintiems mokymo įstaigos išduotą pažymėjimą, - ne jaunesniems kaip 12 metų. Iki 18 metų asmenys, važiuojantys dviračiu, privalo būti užsidėję ir užsisegę dviratininko šalmą“, - priminė pareigūnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.