T. Karosas: „Šalyje veikia nusikalstamas bankrotų administravimo verslas“

Verslininkas, „LTk Capital“, valdančios „Čili Holdings“, akcininkas Tadas Karosas, pagrindinis įtariamasis kyšio davimu, tikina esąs nekaltas, mano, kad tai provokacija, o šalyje veikia organizuotas nusikalstamas įmonių bankroto administravimo „verslas“.

T. Karosas tvirtino tapęs provokacijos auka.<br>T. Bauras
T. Karosas tvirtino tapęs provokacijos auka.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-08 15:21, atnaujinta 2018-03-17 12:23

„Viskas buvo netikėta. Kai kažką žmogus, pavadinkime, negero daro, tai kažkaip ruošiasi. Mes nieko tokio nedarėme“, - interviu „Verslo žinioms“ sakė T. Karosas.

Jis pasakojo, kad buvo sulaikytas biure, o prieš tai buvo sulaikytas darbuotojas, kuris esą perdavė pinigus.

„Nežinojau, nei kam jis perdavė, nei už ką, nei kada perdavė. Iš aplinkybių, kaip visa tai vyko, akivaizdu, kad tai provokacija. Nei „Čili Holdings“, nei aš, kaip valdybos pirmininkas, su bankrotų reikalais niekaip nesame susiję. Kontroliuojančiosiose (holdingo) įmonėse dirba keli tūkstančiai žmonių, kas ir kur vaikščioja, kodėl, neįmanoma žinoti“, - sakė T. Karosas.

Jis teigė, galįs daryti tik prielaidas, kam tai gali būti naudinga. „Galime kalbėti apie uždarąsias akcines bendroves, advokatus, šiaip įtartinos, prastos reputacijos piliečius, kurie neva tvarko bankrutuojančių įmonių reikalus, o iš esmės šantažuoja bei reketuoja visus, prie kurių randa kaip nors „prisikabinti“.

Yra toks vienas liūdnai pagarsėjęs bankroto administratorius, kuris figūravo ir figūruoja ne vienoje baudžiamojoje byloje. Keista, kaip toks asmuo gali būti skiriamas bankroto administratoriumi, nes prieš tapdamas juo jis buvo dviejų įtartinai bankrutavusių įmonių direktorius. Šalia figūruoja profesionalūs pagalbininkai, „bankroto specialistai“, advokatai ir kiti panašūs veikėjai“, - sakė kyšininkavimu įtariamas verslininkas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba garsų Vilniaus verslininką T. Karosą ir jo vadovaujamos bendrovės vyriausiąją finansininkę sulaikė praėjusį ketvirtadienį. Pranešama, kad jie sulaikyti dėl bankroto administratoriaus papirkimo. 

Penktadienį jis buvo paleistas už užstatą.

 T. Karosas prieš pora mėnesių tapo darbą atnaujinusios UAB „Čili Holdings“ valdybos pirmininku. Jis yra ir pagrindinis įmonės UAB „LTk Capital“, valdančios „Čili Holdings“, akcininkas.  „Čili Holdings“ valdybos veiklai pusantrų metų vadovavęs Dainius Kalina pasitraukė iš aktyvios veiklos „Čili“ įmonių grupėje, bet liko „Čili Holdings“ valdyboje ir konsultuoja naujai suformuotą vadovų komandą maisto gamybos organizavimo ir rinkodaros klausimais.

„Čili Holdings“ valdo restoranų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 83 Lietuvoje ir Latvijoje veikiančios maitinimo įstaigos: Lietuvoje veikia 45 nuosavo kapitalo ir 14 franšiziniai restoranai, o Latvijoje su „Čili“ ženklu dirba 15 nuosavo kapitalo ir 9 franšiziniai restoranai. Konsoliduota UAB „Čili Holdings“ restoranų grupės apyvarta 2011 metais siekė 114,57 mln. Lt, neįskaitant franšizinių restoranų. 2011 metų pabaigoje restoranų grupėje dirbo 1727 darbuotojai. Šiuo metu „Čili“ restoranų ir kavinių tinklą sudaro „Čili pica“, „Čili Kaimas“, „Čili Kinija“, „Tokyo“, „Tokyo China“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.