Trys žaibiškų vagysčių asai stos prieš teismą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai ir Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė teisminiam nagrinėjimui bylą, dėl padarytų 50 nusikalstamų veikų, iš jų – 21 „žaibiška“ vagystė, 9 plėšimai grasinant peiliu. Didelės apimties tyrimo bylą sudaro net 20 tomų.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už plėšimą panaudojant peilį numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už plėšimą panaudojant peilį numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2012, 2:08 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:56 AM

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad trys Vilniaus rajono gyventojai – vienuolika kartų teistas V. Kijenko, gim. 1966 m., keturis kartus teistas E. Aleksandrovas, gim. 1992 m. ir ankščiau neteistas nepilnametis S. R., gim. 1995 m., nuo 2011 m. lapkričio 3 d. iki 2011 m. lapkričio 17 d. Vilniaus mieste iš įvairių prekybos centrų naktimis „žaibiškai“ vogdavo kompiuterinę techniką, juvelyrinius dirbinius ir kitas prekes. Be to, nuo 2012 m. sausio 24 d. iki vasario 10 d., dienos metu, grasindami peiliu ir dėvėdami veidą dengiančias kaukes, parduotuvėse ir vaistinėse iš kasų grobdavo pinigus.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad šios nusikalstamos grupės nariai darydami nusikaltimus buvo pasidalinę vaidmenimis: V. K., į nusikalstamą veiką įtraukęs ir nepilnametį, atlikdavo „žvalgybą“, parinkdavo nusikaltimo objektus, nusikaltimo metu stebėdavo aplinką ir vėliau realizuodavo pagrobtą turtą. E. A. ir nepilnametis S. R. vykdydavo nusikaltimus – vagystes ir grobimus.

Visų šių nusikaltimų metu padaryta turtinė žala viršija 75 000 litų. Dalis pagrobto turto buvo surasta pas įtariamuosius ir asmenis, kuriems V. K. buvo realizavęs pagrobtą turtą. Visi šie asmenys nuo sulaikymo iki šiol izoliuoti nuo visuomenės.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už plėšimą panaudojant peilį numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų, o už vagystes įsibrovus į patalpą - baudą arbą areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.