„Žaibiškų“ vagysčių specialistų grobis - už pusę milijono litų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai baigė didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl didelį atgarsį visuomenėje sukėlusių „žaibiškų“ vagysčių, turto sugadinimo, neteisėtu disponavimu šaudmenimis. Dabar šią bylą nagrinės teismas. Tyrimo medžiagą sudaro 12 bylų tomų.

Nusikaltėliai 2010-2011 metais Vilniaus mieste naktimis vykdė stambaus masto vagystes iš parduotuvių ir prekybos salonų.<br>Vilniaus AVPK
Nusikaltėliai 2010-2011 metais Vilniaus mieste naktimis vykdė stambaus masto vagystes iš parduotuvių ir prekybos salonų.<br>Vilniaus AVPK
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2012, 11:46 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:35 AM

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad bendrapavardžiai – Vilniaus rajono gyventojas, ankščiau tris kartus teistas, Nikolaj Popov (gim. 1984 metais) ir septynis kartus teistas vilnietis Olegas Popovas (gim. 1979 metais) – 2010-2011 metais Vilniaus mieste naktimis vykdė stambaus masto vagystes iš parduotuvių ir prekybos salonų. Buvo grobiami brangūs laikrodžiai, kailiniai, kompiuterinė technika, avalynė ir kitos prekės.

Vagystės buvo daromos iš anksto pasiruošus, atlikus žvalgybą, parinkus įrankius ir priemones daryti nusikaltimui.

Stambiausia iš padarytų vagysčių – 2010 metų birželio mėnesį įvykdyta vagystė iš Gedimino prospekte esančios laikrodžių parduotuvės „Ženeva“, iš kurios pagrobta šveicariškų laikrodžių už daugiau nei 350 000 litų.

Be to, byloje pareikšti įtarimai dėl 2010 metų rugpjūčio mėnesį padarytos vagystės iš Gedimino prospekte esančios batų parduotuvės „Sandro Vicari“. Taip pat dėl pasikėsinimo spalio mėnesį apvogti Gedimino prospekte esančią kailių parduotuvę „Rapuano“, dėl kompiuterių vagystės 2011 metų kovo mėnesį iš Vokiečių gatvėje esančios parduotuvės „iDeal Solution“, kompiuterių vagystės 2011 metų birželio mėnesį iš Žukausko gatvėje esančios parduotuvės „Varlė“, kompiuterių vagystės 2011 metų liepos mėnesį iš M. K. Čiurlionio g. esančios parduotuvės „iDeal“ ir dėl tą patį mėnesį padarytų vagysčių Savanorių prospekte esančiame kailių salone ir kompiuterių vagystės iš Savanorių prospekte esančio bendrovės „Teo LT“ aptarnavimo skyriaus.

Iš viso šių nusikaltimų metu buvo pagrobta turto už daugiau nei pusę milijono litų ir sugadinta turto už daugiau kaip 30 000 litų.

Tirdami šiuos ir kitus nusikaltimus, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai glaudžiai bendradarbiavo su Lietuvos kriminalinės policijos biuro padalinių pareigūnais. Po atliktų kratų ir kitokių procesinių priemonių dalį pagrobto turto pavyko surasti.

Be to, gavus duomenų, kad didžioji dalis pagrobto turto buvo išvežta ir realizuota Baltarusijoje, buvo nustatyti ir apklausti šios kaimyninės šalies piliečiai. Pareigūnai nustatė, kad pagrobtą turtą betarpiškai realizavo pilietis M. Taraškevič ir pareiškė jam įtarimus dėl šios nusikalstamos veikos. Įtarus, kad šis, neteisėta veikla vertęsis vilnietis, galbūt, realizavo ne tik šių bet ir kitų nusikaltimų metu pagrobtą turtą, ikiteisminis tyrimas dėl jo veikų buvo atskirtas ir tęsiamas. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai visus įtariamuosius sulaikė 2011 m. vasaros pabaigoje, po kruopščiai suplanuotos ir atliktos ypač slaptos policijos operacijos – iki šiol apie ją skelbta nebuvo. Įtariamieji nuo sulaikymo dienos iki šiol yra izoliuoti nuo visuomenės.

Už didelės vertė svetimo turto vagystę numatoma laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.