V. Naruševičienės dukrą „paskandinę“ Seimo nariai nutylėjo nuo bendražygių tiesą

Artėjant rinkimams į Seimą, Drąsiaus Kedžio ir jo sesers pasekėjai vis garsiau kalba ne tik apie Laimutės Stankūnaitės dukterį, bet ir apie jos pusseserę, nužudytosios Violetos Naruševičienės mergaitę. Esą gegužės pabaigoje pateikta informacija, kad V. Naruševičienės dukra laimingai gyvena Vokietijoje, buvo tik melas visuomenei nuraminti, nes Lietuva negavo jokių tai patvirtinančių duomenų.

Po V. Naruševičienės nužudymo jos dukra su tėvu ir močiute išvyko gyventi į Vokietiją.<br>A. Barzdžius
Po V. Naruševičienės nužudymo jos dukra su tėvu ir močiute išvyko gyventi į Vokietiją.<br>A. Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Aug 29, 2012, 9:35 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:51 AM

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Odeta Tarvydienė sako, kad tai netiesa. Informacija iš Vokietijos buvo gauta, apie V. Naruševičienės dukters gyvenimą buvo informuoti Seimo nariai, tačiau net ir labiausiai „susirūpinę“ svetimo vaiko sveikata ir gyvybe kažkodėl pamiršo apie tai informuoti savo gerbėjus ir juos nuraminti.

„Gavome atsakymą iš Teisingumo ministerijos. Jie patvirtina, kad mergaitė lanko mokyklą, kad jai viskas gerai. Apie tai informavome ir Seimo narius“, - lrytas.lt kalbėjo Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė.

Pasak O. Tarvydienės, parlamentarams apie mergaitę buvo pateikta tiek informacijos, kiek leidžia įstatymai. „Mes net Seimo nariams neprivalome suteikti jiems visos informacijos dėl duomenų apsaugos įstatymo, tačiau ir taip apie tas mergaites visi žino per daug“, - sakė O. Tarvydienė.

Triukšmas dėl V. Naruševičienės dukters kilo netrukus po to, kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir L. Stankūnaitės dukra grąžinta motinai. Gegužės 21 d. vienoje televizijos laidoje kalbėjusi parlamentarė Aurelija Stancikienė pareiškė, kad patikimi žmonės ją informavo, esą šios mergaitės jau nėra tarp gyvųjų, ji nuskendo plaukiodama baseine.

Ši iš Seimo narės lūpų pasklidusi žinia sukėlė D. Kedžio gerbėjų sumaištį. Prabilta, kad buvo susidorota su viena pedofilų klano auka, netrukus tas pats likimas ištiks ir antrąją - L. Stankūnaitės dukterį, apie kurios sveikatą tuo metu internete sklandė gandai: esą mergaitė nuolat girdoma psichotropiniais vaistais, ji buvo paguldyta į Vilniaus Santariškių, po to - į nesamą Šventosios ligoninę.

Netrukus Policijos departamentas informavo, kad V. Naruševičienės dukra yra sveika ir gyva, ji per interneto programą „Skype“ bendrauja su savo teta ir valstybės saugoma pussesere. Tą patį lrytas.lt patvirtino ir mergaitės močiutė Tatjana Stankūnienė.

Kad su mergaite nieko neatsitiko, gegužės 25 d. pranešė ir Lietuvos valstybinės institucijos.

Lietuvos ambasada Vokietijoje telefonu informavo Valstybinę vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybą, kad Vokietijos vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos aplankė V. Naruševičienės dukrą ir su ja bendravo.

„Vaikas gyvena sveiką ir normalų gyvenimą“, - tada sakė O. Tarvydienė.

Jos teigimu, po to, kai buvo nužudyta mergaitės mama ir jos tėvas bei močiutė išvežė vaiką į Vokietiją, susisiekta su tos šalies socialinėmis tarnybomis, jos informuotos apie padėtį. Vaiko teisių specialistai buvo nuvykę į vaiko gyvenamąją vietą, bendravo su jo artimaisiais, įvertino gyvenimo sąlygas.

Lietuvai buvo pranešta, kad jokių priekaištų šeimai nėra, vaikas auga ir prižiūrimas gerai. „Jie pranešė, kad yra pasiryžę suteikti šeimai savo paslaugas, jei tik tokios bus reikalingos. Bet, matyt, niekas tų paslaugų neprašė, todėl į asmeninį žmonių gyvenimą niekas kištis nenori“, - paklausta, kodėl Lietuvos institucijos neturi informacijos apie V. Naruševičienės gyvenimą, atsakė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.