A. Macijauskas: „Man nereikia pinigų, suteptų vaikų ir paauglių krauju“

A. Macijauskas teigė, kad šią įstaigą pasirinko neatsitiktinai.

Buvęs krepšininkas teigia, kad už narkotikus gauti pinigai jo neguostų.<br>T. Bauras
Buvęs krepšininkas teigia, kad už narkotikus gauti pinigai jo neguostų.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Aug 31, 2012, 8:03 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:46 AM

„Gerbiu save ir savo šeimą, todėl man nereikia pinigų, suteptų vaikų ir paauglių krauju bei jų motinų ašaromis“, - teisme penktadienį pareiškė krepšininko karjerą baigęs 33 metų A. Macijauskas.

Iš spaudos sužinojęs, kad jį užpuolusiam 26 metų Edgaru Dančenkovui, pravarde Čerepa, teismas skyrė 10 metų nelaisvės už narkotikų platinimą, A. Macijauskas teigė nenorintis su juo nei taikytis, nei imti nešvariu būdu uždirbtų pinigų.

Iš Jungtinių Amerikos Valstijų grįžęs krepšininkas į teismą atėjo su dantų plokštele, kurią tebenešioja po to, kai girtas E. Dančenkovas jam išmušė dantį.

Nors A. Macijauskas iki šiol lankosi pas gydytojus, jis neprašė teisiamojo kompensuoti gydymo išlaidų. „Aš nerinkau jokių čekių, todėl už gydymą prašau 1 lito ir noriu, kad teisiamasis atlygintų už darbą mano advokatui, nes jis pažeidė Lietuvos įstatymus“, - aiškino sportininkas.

Moralinę žalą A. Macijauskas įvertino 10 tūkst. litų, tačiau prašė, kad tie pinigai būtų pervesti ne jam, o Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namams. Šią įstaigą jau keletą metų remia jo šeima.

A. Macijauskas teigė, kad šią įstaigą pasirinko neatsitiktinai.

Krepšininkas buvo sumuštas tą vakarą, kai jam gimė pirmas sūnus. Šios šventės proga jis buvo susitikęs su savo ir žmonos tėvais, pakėlė taurę šampano.

Sužinojusi apie vyro užpuolimą, ką tik pagimdžiusi žmona patyrė stresą, tai atsiliepė ir krūtimi maitinamam kūdikiui. E. Dančenkovo advokatei paklausus, ar sportininkas tai gali įrodyti dokumentais, A. Macijauskas atsakė: „Aš tai galiu pagrįsti savo gyvenimo patirtimi.“ 

A. Macijauskas neslėpė, kad po šio įvykio jų šeimoje buvo daug ašarų. „Maniau, kad savo šalyje esu gerbiamas ir mylimas, ilgai žaidžiau už Lietuvos rinktinę“, - kalbėjo prieš penkerius metus profesionalaus krepšininko karjerą baigęs A. Macijauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.