Šiaulietę apgavo FNTT pareigūnu prisistatęs sukčius

Bandydama išsigelbėti nuo tariamų sukčių pinklių Šiauliuose gyvenanti 42 metų L. B. užkibo ant tikro sukčiaus užmesto jauko ir neteko banke laikytų 3209 litų.

42 metų šiaulietė tapo telefoninio sukčiaus auka.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka.
42 metų šiaulietė tapo telefoninio sukčiaus auka.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 2, 2012, 4:42 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:17 AM

Patirtų nuostolių suma bus kur kas didesnė, nes pasinaudojęs iš L. B. išviliotais duomenimis aferistas jos vardu paėmė ir daug greitųjų kreditų.

Į policiją dėl apgavystės nuostolių patyrusi šiaulietė kreipėsi penktadienį.

Pareiškimą policijoje parašiusi L. B. paaiškino, kad ketvirtadienį apie vidurdienį jai į namuose esantį laidinį telefoną paskambino nepažįstamas vyras, kuris prisistatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnu ir pranešė, kad moters vardu iš greituosius kreditus teikiančių įmonių yra paimta kreditų už 8000 litų.

Nustebusiai šiaulietei apsimetėlis paaiškino, kad norint apsisaugoti nuo sukčių reikia užblokuoti elektroninės bankininkystės kodus ir paprašė juos padiktuoti.

Sutrikusi moteris FNTT pareigūnu apsimetusiam sukčiui padiktavo ir savo elektroninės bankininkystės kodus, ir prisijungimo slaptažodžius.

Pasinaudojęs gautais duomenimis aferistas ištuštino L. B. sąskaitą banke – šiaulietė neteko banko sąskaitoje laikytų 3209 litų.

Supratusi, kad tapo aferisto auka, moteris kreipėsi į policiją.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad FNTT pareigūnu prisistatęs sukčius ne tik pasisavino L. B. sąskaitoje laikytus pinigus, bet ir šios šiaulietės vardu iš greituosius kreditus teikiančių bendrovių paėmė nemažai kreditų.

Šio sukčiaus padaryti nuostoliai dar tikslinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.