Rėkyvos mokyklos langus išbarškino piligrimai?

Šeštadienį išdaužytus Rėkyvos progimnazijos langus radę vietiniai gyventojai įtarė, tai galėjo padaryti penktadienį iš Kryžių kalno į Šiluvą patraukę ir nakčiai prie Rėkyvos ežero apsistoję piligrimai.

Šeštadienį Rėkyvos gyventojai pastebėjo, kad išdaužti progimnazijos langų stiklai.<br>A. Volkovaitė
Šeštadienį Rėkyvos gyventojai pastebėjo, kad išdaužti progimnazijos langų stiklai.<br>A. Volkovaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 9, 2012, 8:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:09 PM

Rėkyvos bendruomenės pirmininkė Nijolė Malakauskienė portalui lrytas.lt sakė, kad kelis iškultus vieno Rėkyvos progimnazijos pastato langus ji pastebėjo šeštadienį priešpiet vedžiodama šuniuką.

Įtarimai krito ant maldininkų

„Pastebėjau, kad išdaužti dviejų langų stiklai. Vėliau sužinojau, kad nukentėjo ir pagrindinio Rėkyvos progimnazijos pastato langai.

Kada tiksliai buvo įvykdytas šis išpuolis belieka spėlioti, nes mokykloje įrengta signalizacija arba nebuvo įjungta, arba nesuveikė. Tikėtina, kad stiklai buvo išdaužyti naktį į šeštadienį“, - sakė N. Malakauskienė.

Rėkyvos bendruomenės pirmininkė sakė, kad apie išpuolį sužinoję vietiniai gyventojai ėmė svarstyti, ar mokyklos langus išbarškinusių chuliganų nereikėtų ieškoti tarp šalia jos nakvojusių maldininkų.

Nukentėjo jau ne pirmą kartą

Rėkyvos progimnazija panašų išpuolį buvo patyrusi ir prieš kelerius metus. Tąkart buvo iškulti ne tik šeši šios mokyklos, bet ir Rėkyvos bažnyčios langų stiklai.

Nusikaltimą tyrę pareigūnai tuomet nustatė, kad langų stiklus išdaužė keli nepilnamečiai – Rėkyvos mokyklos auklėtiniai. Mokyklai ir bažnyčiai padarytus nuostolius teko atlyginti šių niekadėjų tėvams.

„Po šio incidento vietiniai paaugliai tapo labiau sekami ir prižiūrimi, todėl abejoju, kad mokyklą vėl galėjo nuniokoti savi.

Kas gali paneigti, kad šįkart rankos panižo naktį čia praleidusiems piligriminio žygio dalyviams?

Savaime suprantama, kad dalis kaltės dėl šio incidento tenka ir progimnazijos vadovams. Žinodami, kad netoliese nakvos apie tūkstantis žmonių, jie turėjo pasirūpinti geresne mokyklos apsauga“, - portalui lrytas.lt sakė N. Malakauskienė.

Pėsčiomis įveikė 65 kilometrus

Apie tūkstantis piligrimų iš visos Lietuvos ir užsienio šalių į Šiluvą iš Kryžių kalno patraukė penktadienį.

Idėja piligriminiu žygiu sujungti dvi pasaulyje žinomas unikalias šventoves – Kryžių kalną ir Šiluvą – kilo Šiaulių vyskupui Eugenijui Bartuliui, pažymint dešimtąsias popiežiaus Jono Pauliaus II atvykimo į Lietuvą metines.

Pilgriminio žygio dalyviai: jaunieji šauliai, pranciškonų vienuoliai, jaunimas iš daugelio šalies mokyklų, vyskupijų centrų ir parapijų - giedodami giesmes per tris dienas pėsčiomis turėjo įveikti 65 kilometrų atstumą.

Pirmajai nakvynei žygeiviai apsistojo palapinėse prie Rėkyvos ežero, o antrąją naktį nakvojo prie Gauštvinio (Kelmės raj.) ežero.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.