Pasienyje su Baltarusija sulaikyti dar 5 nelegalai iš Gruzijos

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė 5 nelegalus iš Gruzijos, įtariama, į Lietuvą neteisėtai patekusius iš Baltarusijos. Iš viso šiemet pasieniečiai jau sulaikė beveik pustrečio šimto gruzinų nelegalų.

Netrukus VSAT pareigūnai surado ir vietą Vilniaus rajono Vindžiūnų kaimo prieigose, kur gruzinai, įtariama, nelegaliai perėjo sieną iš Baltarusijos.<br>V. Balkūnas
Netrukus VSAT pareigūnai surado ir vietą Vilniaus rajono Vindžiūnų kaimo prieigose, kur gruzinai, įtariama, nelegaliai perėjo sieną iš Baltarusijos.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2012, 2:49 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:49 PM

Sekmadienį ryte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasienietis nuosavu automobiliu vyko į darbą Padvarionių užkardoje, kuri yra to peties pavadinimo kaime Vilniaus rajone. Kelio Vilnius – Minskas 16 kilometre jis pamatė tris įtartinus vyrus, kurie pėsčiomis šalikele ėjo sostinės pusėn.

Pasienietis prie jų sustojo ir užkalbino. Paaiškėjo, kad į Vilnių traukia trys gruzinai. Nors ir būdamas vienas, VSAT pareigūnas juos sulaikė ir iškvietė kolegas iš Padvarionių užkardos. Atvykęs pasieniečių pastiprinimas 22-ejų, 25-erių ir 35-erių Gruzijos piliečius nugabeno į užkardą apklausti. Nelegalai turėjo savo šalies pasus, kuriuose nebuvo Šengeno vizų ir, be abejo, teisėtą atvykimą į Lietuvą patvirtinančių spaudų.

Netrukus VSAT pareigūnai surado ir vietą Vilniaus rajono Vindžiūnų kaimo prieigose, kur gruzinai, įtariama, nelegaliai perėjo sieną iš Baltarusijos. Dėl šio įvykio VSAT Vilniaus rinktinėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sulaikytuosius buvo nuspręsta uždaryti į areštinę Vilniuje. Į Padvarionių užkardą jų konvojuoti atvyko Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai. Gruzinai buvo susodinti į specialų automobilį ir vežami į sostinę.

Pakeliui netoli kelio Vilnius – Minskas, Mūrininkų kaimo prieigose, Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai pamatė šalikele einančius dar du įtartinus asmenis. Juos pasieniečiai sulaikė, kai paaiškėjo, kad tai neteisėtai į Lietuvą patekę 25-erių ir 26-erių Gruzijos piliečiai. Šie irgi turėjo savo šalies pasus be vizų ir spaudų.

Sulaikytieji papildė anksčiau įkliuvusių trijų savo tautiečių kompaniją ir kartu nukeliavo į areštinę. Ir šiuo atveju VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 240 nelegalų iš Gruzijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.