Pacientas Pasvalio medikes nuodija neaiškia medžiaga

Pasvalio ligoninės rentgeno kabinete dirbančios medikės jau antrą kartą per du mėnesius patiria to paties ligonio išpuolį – vyras kabinete papila akis ir kvėpavimo takus dirginančio skysčio.

Pasvalio ligoninėje dirbanti A. Geniušienė (kairėje) baiminasi naujų išpuolių.<br>V. Petrauskienė
Pasvalio ligoninėje dirbanti A. Geniušienė (kairėje) baiminasi naujų išpuolių.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė ("Lietuvos rytas")

Sep 19, 2012, 9:55 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:03 PM

Rentgeno skyriuje dirbusios medikės pirmadienio popietę išgirdo, kaip kažkas atidarė kabineto duris.

Nuėjusi pasitikti paciento laborantė pamatė į koridorių beišeinantį žmogų. Kabinete ant grindų telkšojo neaiškaus skysčio bala.

Graužė akis ir gerklę

Tuo metu skyriuje buvusios medikės dėl papiltos medžiagos pajuto akių ir kvėpavimo takų peršėjimą.

Panašiais pojūčiais ėmė skųstis ir netoliese įsikūrusio Pasvalio asmens sveikatos priežiūros centro registratūros darbuotojos.

Nuspręsta skubiai kviesti specialiąsias tarnybas – policiją ir ugniagesius. Neaiškaus skysčio papylęs vyras niekur nesirengė bėgti. Jis sustojo vestibiulyje prie palangės ir ėmė spaudyti savo telefono mygtukus.

Ligoninėje ieškojo priekabių

Tik pamatęs atvykusius pareigūnus vyras bandė išeiti.

Jis sakė, kad kabinete išpylė šlapimo. Kodėl tai padarė, negalėjo paaiškinti.

Pareigūnai paėmė išpilto skysčio mėginius. Jie atiduoti tirti į laboratoriją. „Toje vietoje, kur pirmadienį telkšojo skystis, iki šiol liko įsigraužusi dėmė”, – sakė gydytoja Agedija Geniušienė.

Vyras buvo sulaikytas dviem paroms ir uždarytas į areštinę. Paaiškėjo, kad rentgeno kabinete lankėsi Pumpėnų miestelyje gyvenantis 28-erių Konstantinas I.

Pirmadienį vyras visą dieną vaikštinėjo po ligoninę ir sveikatos priežiūros centrą. Jis buvo užsukęs į kelis kabinetus ir ten reiškė savo nepasitenkinimą. Po incidento sulaikomas jis nesipriešino.

Mėginių paimti nespėjo

Tai ne pirmas toks Konstantino I. poelgis. Liepos pradžioje jis tame pačiame kabinete pripurškė ar pritaškė nenustatytos dirginančios medžiagos.

„Pajutau, kad gerklę tarsi duria. Atidarėme langus, gėrėme vandenį, bet niekas negelbėjo”, – pasakojo A.Geniušienė.

Kokia tai buvo medžiaga, taip ir liko neišsiaiškinta, mat valytoja iki pareigūnų atvykimo spėjo išplauti kabinetą. Tuomet prie rentgeno kabineto kelis kartus buvo pastebėtas tas pats Konstantinas I. Jis paprašė padaryti rentgenogramą. Bet pacientui buvo paaiškinta, kad tam reikia gydytojo siuntimo. Manoma, kad supykęs jis atėjo keršyti.

„Kas gali garantuoti, kad kitą kartą tas žmogus neateis su peiliu ar šautuvu arba neužpils ant mūsų kokios nors neaiškios medžiagos? Nesaugios esame ne tik mes, medikės, bet ir pacientai”, – sakė A.Geniušienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.