Į Kauno pareigūnų teismą Panevėžyje L. Stankūnaitė neatvyko

Pirmadienio rytą Panevėžio miesto apylinkės teisme Laimutė Stankūnaitė nepasirodė. Baudžiamojoje byloje, kurioje Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė kaltinami tarnybinių pareigų neatlikimu, nukentėjusiąja pripažintai L. Stankūnaitei posėdyje atstovavo jos advokatas Vitalijus Vasilionokas. Vis dėl to tęsti bylos nagrinėjimo pirmadienį nepavyko. Dėl nelaimės valstybės kaltinimą šioje byloje palaikančio prokuroro šeimoje teismo posėdis nukeltas į lapkričio mėnesį.

Į teismą atvyko abu teisiami pareigūnai R. Kairienė ir E. Kuckailis bei jų advokatas Artūras Bauža (kairėje).<br>R. Stundžienė
Į teismą atvyko abu teisiami pareigūnai R. Kairienė ir E. Kuckailis bei jų advokatas Artūras Bauža (kairėje).<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2012-09-24 13:34, atnaujinta 2018-03-16 15:06

Pirmadienį iš anksto numatytame teismo posėdyje turėjo būti pagarsintos medicinos komisijos išvados, ar jau ilgą laiką serganti teisiamoji R. Kairienė dėl savo sveikatos būklės gali dalyvauti teismo posėdžiuose. Paaiškėjus, kad ji į posėdžius atvykti negali, teismas neatmetė galimybės jos baudžiamąją bylą išskirti į atskirą, o E. Kuckailio bylos nagrinėjimą tęsti toliau.

Posėdyje pagarsintose medicinos komisijos išvadose teigiama, kad R. Kairienė serga sunkia nepagydoma liga, tačiau jos sveikatos būklė leidžia jai dalyvauti teismo posėdžiuose.

Vis dėl to tęsti bylos nagrinėjimo pirmadienį nepavyko. Paaiškėjo, kad išvakarėse mirė nuo pirmųjų teismo posėdžių valstybės kaltinimą šioje byloje palaikiusio prokuroro Audriaus Leonavičiaus tėvas. Vietoj jo į teismą atėjęs kolega Ramūnas Pačebutas paaiškino nesąs susipažinęs su byla. Todėl teismas nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti. Vėl šią bylą bus bandoma atversti lapkričio 7 dieną.

Po teismo posėdžio L. Stankūnaitės advokatas V. Vasilionokas užsiminė, kad galbūt jo klientė neatvyks ir į tolimesnius šios bylos nagrinėjimo posėdžius. Ji šioje byloje jau apklausta, o baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad vietoj nukentėjusiojo jo interesus teisme gali atstovauti jo advokatas.

Šios bylos ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2008 metų gruodžio mėnesį R. Kairienė ir E. Kuckailis kauniečiui Drąsiui Kedžiui neteisėtai išdavė pažymą, jog jo mažametė dukra buvo prievartaujama mergaitės motinos L. Stankūnaitės tėvų namuose. Vėliau, remiantis šia pažyma, Kauno miesto apylinkės teismas iš moters atėmė dukrą. Ji iki šių metų gegužės augo D. Kedžio sesers, dabar jau buvusios teisėjos Neringos Venckienės namuose, kol didžiulį atgarsį sukėlusios pareigūnų operacijos metu jėga buvo paimta iš globėjos namų ir perduota motinai L. Stankūnaitei.

Dėl E. Kuckailio ir R. Kairienės veiksmų nukentėjusiąja pripažinta L. Stankūnaitė 2011 metų pavasarį Panevėžio miesto apylinkės teismui buvo pateikusi 40 tūkst. litų ieškinį Lietuvos valstybei, o tų pačių metų gruodžio pradžioje vykusiame teismo posėdyje pranešė padidinanti ieškinio sumą iki 100 tūkst. litų.

Teismui prašymą pripažinti juos nukentėjusiaisiais yra parašę ir L.Stankūnaitės tėvai Tatjana ir Stasys Stankūnai. Jie taip pat teigia dėl pareigūnų veiksmų patyrę didelę žalą ir iš valstybės reikalausiantys 40 tūkst. litų. Po vieno iš ankstesnių teismo posėdžių Stankūnai sakė, kad vėliau ieškinio suma gali didėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.