Mušeika A. Macijauskui nenori mokėti nė lito

Buvusį krepšininką Arvydą Macijauską prie namų užpuolęs 26 metų

E. Dančenkovas tvirtino, kad A. Macijauskui į veidą trenkė supykęs už įžeidimą.<br>T. Bauras
E. Dančenkovas tvirtino, kad A. Macijauskui į veidą trenkė supykęs už įžeidimą.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 26, 2012, 6:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:33 PM

Danties netekęs ir iki šiol su plokštele vaikštantis krepšininkas vienu litu įvertino sveikatai padarytą žalą, nes nerinko odontologijos klinikų čekių.

„O kur dokumentai, patvirtinantys, kad jis sumokėjo nors vieną litą?“ - teisme paklausė E. Dančenkovo advokatė Ingrida Botyrienė. Ji pasigedo ir įrodymų, kad A. Macijauskas patyrė ir 10 tūkst. litų neturtinę žalą.

Krepšininkas prašė, kad tie pinigai būtų pervesti ne jam, o Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namams. Šią įstaigą jau keletą metų remia jo šeima.

„Gerbiu save ir savo šeimą, todėl man nereikia pinigų, suteptų vaikų ir paauglių krauju bei jų motinų ašaromis“, - pareiškė į praėjusį teismo posėdį iš JAV atvykęs A. Macijauskas.

Jis pasakojo, kad šis užpuolimas sukėlė stresą ne tik jam, bet ir tą vakarą pagimdžiusiai jo žmonai. Dėl patirto streso ji kurį laiką kūdikio negalėjo maitinti krūtimi.

Ketverių metų dukterį auginančiam E. Dančenkovui tokie nukentėjusiojo teiginiai sukėlė šypseną. „Tai ko jis kitą dieną ėjo į ligoninę pas žmoną pasakyti, kad jį sumušė? Galėjo nesakyti, juk suaugęs vyras, sportininkas“, - pareiškė pirmą kartą teisme prabilęs chuliganas.

Jis tikino, kad praėjusių metų birželio 18-osios naktį A. Macijauskui smogė tik dėl to, kad bendrauti su juo nepanoręs krepšininkas atrėžė: „Atsi...sk, balvone.“ Šie žodžiai įžeidė alkoholio padauginusį E. Dančenkovą, nors jis teigė norėjęs tik pasikalbėti apie krepšinį.

A. Macijauskas buvo užpultas Savanorių prospekte, prie „Helios“ vadinamo daugiabučio. Tą pačią naktį naktiniame klube „Metelica“ muštynes sukėlusį vilnietį prokurorė pasiūlė įkalinti vieneriems metams. Už narkotikų platinimą E. Dančenkovui jau paskirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau šį nuosprendį jis yra apskundęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.