A. Ūso teisme - onkologės L. Plešnienės pasakojimas apie vyndėmę (papildyta)

Garsiąją pedofilijos bylą nagrinėjančiame Vilniaus 2-ąjame apylinkės teisme buvo apklausta onkologė Laima Bloznelytė-Plešnienė, kuri informaciją apie dėmę ant A. Ūso lyties organo viešai paskelbė televizijos laidose. Medikė įsitikinusi, kad už vaiko tvirkinimą po mirties teisiamą Andrių Ūsą buvo susitikusi 2007 metų gruodį arba 2008 metų pradžioje. Į jos namuose esantį privatų kabinetą atvyko stambus vyras, dvi moterys ir maža mergaitė.

„M. Gorbačiovas turi vyndėmę, vargu ar ji aprašyta paciento kortelėje, bet ją mato visas pasaulis“, - sakė gydytoja.<br>T. Bauras
„M. Gorbačiovas turi vyndėmę, vargu ar ji aprašyta paciento kortelėje, bet ją mato visas pasaulis“, - sakė gydytoja.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 28, 2012, 12:22 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:35 PM

Medikei pasirodė, kad jie - šeima. Vyrui medikė pasiūlė nusirengti, kad galėtų apžiūrėti, ar nėra odos pakitimų.

Vyras sakė, turintis vienintelę problemą - vyndėmę ant lyties organo. Jis prasegė kelnes ir išsitraukė lyties organą, ant kurio buvo maždaug 7-10 centimetrų rausvai violetinė dėmė. Pirmoji Lietuvoje vyndėmes pradėjusi šalinti medikė teigė, kad tai buvo pirmasis pacientas, turintis vyndėmę ant lyties organo.

Paprastai jos atsiranda ant veido arba ant kaklo.

Onkologė atsisakė šalinti vyndėmę, nes tai - ne liga, o kosmetinė problema, kurios tokioje intymioje vietoje niekas nemato.

Tuomet vyresnioji moteris pasipiktino. „Mes mokame, o jūs dirbate“, - atsakė moteris. Tada moteris paprašė apžiūrėti mergaitę, bet ji atsisakė nusirengti. „Tėvelis nusirengė, dabar tu nusirenk“, - gydytoja įkalbinėjo mergaitę, bet mergaitė atsakė, kad šis vyras jai - ne tėvas.

Medikės klausimas apie šeimą vėl papiktino vyresniąją moterį. Medikė teigė, kad po šių klientų apsilankymo patyrė stresą ir daugiau tądien nebedirbo.

Po kurio laiko, kai jau buvo rastas Drąsiaus Kedžio lavonas, L. Bloznelytė-Plešnienė atpažino, kad tai galėjo būti A. Ūsas ir L. Stankūnaitė.

Medikė nuvažiavo į Klonio gatvę ir paprašė ten buvusių žmonių pasakyti Neringai Venckienei, kad turi labai svarbios informacijos, kurią galėtų pateikti teisme. Tačiau teisėsaugos pareigūnams medikė apie tai nepranešė. „Kokia būtų buvusi prasmė, jei aš būčiau atėjusi pas jus ir pasakiusi, kad A. Ūsas turi vyndėmę ir nori ją šalinti?“ - į prokuroro priekaištus atsakė L. Plešnienė. Tačiau jai atrodė svarbu apie tai pranešti D. Kedžio artimiesiems.

Jau ikiteisminio tyrimo metu L. Bloznelytei-Plešnienei parodžius L. Stankūnaitės ir Violetos Naruševičienės dukterų nuotraukas ji mergaičių neatpažino.

Po A. Ūso mirties atlikus jo kūno apžiūrą, nepastebėta nei vyndėmės, nei jos šalinimo pėdsakų. Tokių pėdsakų nepastebėjo ir pati gydytoja, kuriai buvo patiktos keturių vyrų lyties organų, tarp jų - ir A. Ūso, nuotraukos.

L. Bloznelytės-Plešnienės kabineto registracijos žurnale nerasta nei A. Ūso pavardės, nei telefono numerio.

Gydytoja teigė, kad atvykę jie nepasakė pavardžių, o į registratūrą galėjo skambinti naudodamas vienkartinę telefono kortelę. Viešai informaciją apie A. Ūso vizitą paskleidusi medikė teisme negalėjo patvirtinti, kad tai tikrai buvo A. Ūsas, L. Stankūnaitė ir jos sesuo V. Naruševičienė: „Man buvo panašu, kad tai buvo tie asmenys, bet garantuoti negaliu. Aš taip manau.“

„Kaip galėjo būti, kad gyvendama su A. Ūsu tos vyndėmės niekada nepastebėjau, juk ji buvo 7 centimetrų?“ - stebėjosi buvusi kaltinamojo žmona Goda Ūsienė.

L. Stankūnaitės draugė girdėjo D. Kedžio tėvų pamokymus

"L. Stankūnaitė man atrodė motinos idealas, su ja dukra kalbėdavo labai šveniai, jos apsikabindavo", - pasakojo L. Stankūnaitės mokyklos draugė Renata Andrulevičiūtė. Ji kurį laiką gyveno Vokietijoje, bet sugrįžusi vėl pradėjo draugauti su L. Stankūnaite.

Abi moterys augino panašaus amžiaus dukteris, todėl turėjo bendrų interesų. R. Andrulevičiūtė su L. Stankūnaite kartą lankėsi ir Kedžių namuose. Ji lydėjo dukters pasiimti nuvažiavusią L. Stankūnaitę.

Kaip tik tuomet Laimutė Kedienė ėmė priekaištauti L. Stankūnaitei dėl to, kad anūkę tvirkino kažkokie vyrai.

Tuomet L. Stankūnaitė pasikvietė dukterį ir prašė pasakyti, kas ir kada ją skriaudė. Prie motinos priklaupusi mergaitė prasitarė: "Man taip liepė sakyti tėtis".

L. Stankūnaitė pareiškė, kad vis tiek išsiveš mergaitę. Tuomet anūkę pasikvietė senelis Vytautas Kedys ir pašnibždėjo: "Būk gera, neišvažiuok, nes mano tėtis gali tave mušti". Tuomet seneliai paskambino Drąsiui Kedžiui ir gavo jo leidimą perduoti mergaitę motinai. Visa tai R. Andriuškevičiūtė nufilmavo mobiliuoju telefonu, bet įrašą žaisdamas ištrynė jos vaikas.

Vėliau L. Stankūnaitė draugei pasiguodė, kad D. Kedys ją kaltina dukters tvirkinimu.

Apie šiltus L. Stankūnaitės ir jos dukters santykius teisme pasakojo ir Kauno vaikų darželio "Šilelis" vyresnioji auklėtoja Violeta Dedovienė.

Jos teigimu, D. Kedys dukters ateidavo tik aplankyti ir darželyje užtrukdavo apie 15 minučių.

Teismas svarstė galimybę kitame posėdyje apklausti mažametę L. Stankūnaitės dukterį. Mat prokuroras prašė iškviesti psichologą, kuris galėtų pasakyti, ar galima apklausti mergaitę.

Teismas nusprendė, kad apklausti vaiko kol kas nėra būtinybės ir šį prašymą atmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.