Žiauriu jurbarkiečio sumušimu įtariami policininkai kaltę meta pačiam nukentėjusiajam

Žiauriu 45 metų jurbarkiečio Artūro Miščiokaičio sumušimu įtariami vietos policijos patruliai prokurorams pateikė savo nekaltumo versiją - jie nedaužė vyriškio, pastarasis išbėgo iš komisariato į lauką ir ten galbūt pats susižeidė.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Oct 11, 2012, 5:04 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:43 PM

A. Miščiokaitis tvirtina, jog pareigūnai rugsėjo 7-osios vakarą komisariato patalpose jam spyrė į galvą, pilvą, vožė kumščiu į nugarą. Vyriškiui, kurį greitoji pagalba iš policijos pristatė į ligoninę, nustatytas gyvybei pavojingas inksto plyšimas, antinksčio, kasos sužalojimai.

Po traumos įvyko komplikacijos, prie inksto susidarė 12 centimetrų skersmens krešulys, kurį mėginama pašalinti medikamentais.

Baudžiamojoje byloje dėl sunkaus kūno sužalojimo įtarimai pareikšti trims Jurbarko policijos patruliams - 41 metų Algiui Jučui, 25 metų Mindaugui Jokūbaičiui ir 21 metų Liudui Dulaičiui.

A. Miščiokaitis savo skriaudikus atpažino iš 12-kos skirtingų vyriškių nuotraukų, kurias jam ligoninėje pateikė prokurorai.

„Prie įėjimo į Jurbarko komisariatą yra vaizdo kameros. Jos fiksuoja vaizdą lauke.

Tikiuosi, jog filmuota medžiaga išliko. Peržiūrėjus ją būtų iškart aišku, ar pareigūnai sako tiesą - matytųsi, ar nukentėjęs vyras iš tikrųjų buvo palikęs komisariatą jo sulaikymo metu“, - portalui lrytas.lt pasakojo Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Ričardas Gailevičius.

Šiuo metu iš komisariato paimta kompiuterinė technika, kuria turėjo būti nufilmuoti rugsėjo 7-osios vaizdai.

Kompiuteriai ir jų laikmenos perduoti ekspertams, kurie pateiks savo išvadą.

Jei filmuotos medžiagos nebus išlikę, specialistai mėgins atsakyti, kodėl taip atsitiko - pavyzdžiui ar kameros buvo tyčia sugadintos, ar buvo ištrinta medžiaga, o galbūt sukeisti diskai.

Be to, ekspertams perduoti nukentėjusiojo ir policininkų drabužiai, ant kurių bus mėginama rasti smurtą liudijančių pėdsakų.

A. Miščiokaitis ir jo šeimos nariai tvirtina, kad rugsėjo 7-osios vakarą vyriškio namuose Žindaičių kaime (Jurbarko r.) apsilankius patruliams, jis buvo visiškai sveikas.

Vyras girtas namuose triukšmavo, todėl artimųjų iškviesti policininkai jį nuvežė į komisariatą ir ten išlaikė dvi valandas.

Apie vidurnaktį A. Miščiokaičiui pareigūnai iškvietė Greitąją pagalbą. Medikai jį iš pradžių pristatė į Jurbarko ligoninę, bet šios gydymo įstaigos darbuotojai liepė pacientą skubiai vežti į Kauno klinikas, nes iškilo didelė grėsmė gyvybei.

Žmogus plyšusiu inkstu nepajėgia vaikščioti. Palatoje prie lovos jurbarkietis buvo prikaustytas pusantros savaitės.

Tuo tarpu į policijos mašiną A. Miščiokaitis nuėjo pats, niekieno nepadedamas.

Anot Kauno klinikų Orologijos klinikos vadovo Mindaugo Jievalto, tokią sunkią traumą galėjo sukelti prieš A. Miščiokaitį pavartotas smurtas.

Prokurorai nelinkę tikėti policininkų žodžiais, jog į lauką iš komisariato išbėgęs vyras sugebėtų pats susižeisti taip smarkiai, kad inkstas plyštų per pusę.

„Nukentėjusio vyro pareiškimas Kauno apygardos prokuratūroje užregistruotas praėjus beveik savaitei nuo nusikaltimo. „Per tą laiką policininkai galėjo susitarti, kokios versijos jiems laikytis“, - svarstė prokuroras R. Gailevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.