Įkaušęs šiaulietis pagrobė automobilį, kuriame miegojo vaikas

Per šventę su namiškiais įkaušęs šiaulietis virto vagimi. Kone mirtinai girtas vyriškis pavogė svainio automobilį su miegančia dukterėčia.

Girtas šiaulietis išvažiavo svetimu automobiliu, kuriame miegojo vaikas.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Girtas šiaulietis išvažiavo svetimu automobiliu, kuriame miegojo vaikas.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 2, 2012, 6:09 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:43 PM

Šiaulietis 35 metų E.Č. šeštadieno vakarą atvažiavo į Lingailiuose (Šiaulių r.) esančią sodų bendriją „Duktas“ pasiimti namiškių. Sode puotavo vyriškio žmona su vaikais, svainis.

Šiaulietis įsodino į mikroautobusą „Volkswagen Minivan“ abi dukteris, o pats nuėjo į namą parsivesti žmonos. Į mašiną buvo įlipęs ir įkaušęs svainis, kuris norėjo kartu važiuoti iki Šiaulių.

Po kelių minučių į sodo namelį atbėgo išsigandusi vyresnioji duktė ir pasakė tėvui, kad girtas dėdė pamatė spynelėje raktelius, paleido variklį ir nuvažiavo.

Išsigandęs dėl mašinoje miegojusios trimetės dukters, E.Č. iškvietė policiją. Pareigūnai netruko rasti vėžes ir ėmė sekti pagrobtą mašiną. Mikroautobusas vinguriavo po visą žvyrkelį, vienoje vietoje vos neįvažiavo į tvenkinį.

Kelionė nebuvo tolima – mašina vis dėlto įvažiavo į griovį ir užklimpo. Kai pareigūnai rado mašiną, į automobilinę kėdutę įsodinta trimetė mergaitė net nebuvo pabudusi.

Netrukus patruliai sučiupo ir įtariamąjį – 33 metų A.V. Vyriškis buvo kaip reikiant įkaušęs – alkoholio matuoklis parodė, kad jo kraujyje yra 2,69 promilės alkoholio. Tai laikoma sunkiu girtumu.

Dukterį atgavęs šiaulietis pastebėjo, kad svainis spėjo dar kartą apsivogti. Mat jis į mašiną įlipo vilkėdamas tik megztuką, o pareigūnai jį sulaikė vilkintį žieminę striukę.

Sučiuptasis dievagojosi, kad striukės nevogė, bet įkalčiai bylojo ką kita. Kišenėje rasta piniginė su kito asmens dokumentais, banko kortelėmis ir automobilio rakteliais.

Manoma, kad striukę šiaulietis pavogė iš neužrakinto namelio, nes buvo šalta. Striukę atgavęs nustebęs vyriškis apžiūrėjo savo daiktus ir pasakė, jog iš piniginės dingo grynieji.

Dukart per vakarą apsivogęs šiaulietis uždarytas į areštinę. Jam teks stoti prieš teismą dėl vagystės.

Tuo nemalonumai nesibaigs, nes pareigūnai surašė jam protokolą dėl vairavimo išgėrus. Paaiškėjo, kad teisę vairuoti šiaulietis buvo praradęs anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.