A. Macijausko skriaudikas išsisukinėja

Išmuštas dantis krepšininkui Arvydui Macijauskui nesutrukdė nei dirbti,

E. Dančenkovas įrodinėja, kad A. Macijauskas pats išprovokavo konfliktą.<br>T. Bauro nuotr. iš archyvo
E. Dančenkovas įrodinėja, kad A. Macijauskas pats išprovokavo konfliktą.<br>T. Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2013-01-08 15:51, atnaujinta 2018-03-13 23:03

Tai Vilniaus apygardos teismui (VAT) bandė įrodyti 26 metų vilnietis Edgaras Dančenkovas, pravarde Čerepas. Jis prašė panaikinti vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, skirtą už krepšininko sumušimą.

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas iš E. Dančenkovo priteisė 4500 litų neturtinės žalos ir įpareigojo atlyginti krepšininko advokato išlaidas - 4000 litų.

Mušeika krepšininkui turi sumokėti ir vieną litą. Taip A. Macijauskas įvertino savo gydymo išlaidas. Jis teigė nerinkęs čekių iš odontologijos klinikų, todėl nereikalavo, kad užpuolikas padengtų gydymo išlaidas.

Skundą Vilniaus apygardos teismui pateikęs E. Dančenkovas tikino, kad neturtinė žala - per didelė. „Nukentėjusysis patyrė tik nesunkų sveikatos sutrikdymą, padarytą vienu smūgiu, didelių materialinių išlaidų jis taip pat neturėjo“, - teigiama E. Dančenkovo skunde. Jis apgailestavo, kad tokią sumą nukentėjusiajam priteisęs apylinkės teismas neatsižvelgė į E. Dančenkovo materialinę padėtį.

Jis šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę už prekybą narkotikais. Apie tai sužinojęs A. Macijauskas viename teismo posėdyje paprašė, kad iš užpuoliko priteista pinigų suma būtų pervesta ne jam, o Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namams. Šią įstaigą jau keletą metų remia jo šeima.

„Gerbiu save ir savo šeimą, todėl man nereikia pinigų, suteptų vaikų ir paauglių krauju bei jų motinų ašaromis“, - teigė krepšininkas.

E. Dančenkovas namo grįžtantį sportininką sužalojo praėjusių metų birželio 18-osios naktį. Įkaušęs E. Dančenkovas A. Macijauską bandė užkalbinti prie Savanorių prospekte esančio daugiabučio, vadinamo„Helios“, kai krepšininkas išlipo iš taksi automobilio.

E. Dančenkovas tikino norėjęs paklausti, ar jis neplanuoja žaisti Lietuvos krepšinio rinktinėje, tačiau karjerą baigęs krepšininkas su nepažįstamuoju į kalbas nesileido.

Jis patraukė savo namų link, bet iš paskos eidamas E. Dančenkovas spjovė krepšininkui į nugarą. VAT E. Dančenkovas tvirtino, kad A. Macijauskui tikrai nebūtų smogęs, jei sportininkas nebūtų atsisukęs ir ištaręs įžeidžiančios frazės. E. Dančenkovas teigė girdėjęs žodžius: „Atsi...sk, balvone.“

Visą konfliktą užfiksavo vaizdo kameros, tačiau įraše nesigirdi, ką vienas kitam sakė jo dalyviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus