Vagys pralobsta per dvi minutes

Pusė minutės - išdaužti langą arba išlaužti spyną, pusantros minutės -

Įstaigos ir parduotuvės paprastai nuo vagių nukenčia nuo 1 iki 5 val. ryto.
Įstaigos ir parduotuvės paprastai nuo vagių nukenčia nuo 1 iki 5 val. ryto.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 8, 2013, 3:50 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:03 PM

Tuo antradienį buvo galima įsitikinti Vilniaus Užupio rajone. Kaukėtas vagis per porą minučių įveikė ir pirmajame aukšte įsikūrusios bendrovės langą, ir duris. Pagrobęs kompiuterį, vyras vėl iššoko per išdaužtą langą.

Žaibiškos vagystės imitaciją surengė Kriminalinės policijos biuro pareigūnai kartu su draudimo bendrove „Ergo Lietuva“.

Šis įvykis buvo neįprastas tik tuo, kad nusikaltėlis į bendrovės patalpas laužėsi vidury dienos, pro šalį vaikštant nustebusiems praeiviams.

Įstaigos ir parduotuvės paprastai nuo vagių nukenčia nuo 1 iki 5 val. ryto. Tuomet mažiausia tikimybė, kad įsilaužėlius pastebės kaimynai ar praeiviai.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro vyriausiasis tyrėjas Artūras Burkauskas pasakojo, kad atsargūs nusikaltėliai prieš vagystę surengia keletą bandymų.

Bandydami įsilaužti į patalpas, jie patikrina, ar veikia signalizacija, per kiek laiko atvažiuoja saugos tarnyba. Jie bando pergudrauti ir apsaugininkus. Tą pačią naktį, kai planuojamas tikras įsilaužimas, nusikaltėliai pasistengia įjungti signalizaciją ir kitame tos pačios tarnybos saugomame objekte. Paprastai jis būna kitame miesto gale, kad į kelis pavojaus signalus reaguojantys apsaugininkai sugaištų daugiau laiko.

Butuose ir gyvenamuosiuose namuose vagys paprastai lankosi darbo dienomis, nuo 9 iki 11 val., kol vaikai būna mokyklose. Laužtis į butus rizikinga ir pietų metu - šeimininkai gali grįžti pietauti.

Vogti iš namų - didelė rizika, todėl šios veiklos imasi vis mažiau nusikaltėlių. Praėjusiais metais vagysčių iš gyvenamųjų patalpų sumažėjo apie 40 proc., bet išaugo vagių padaryti nuostoliai.

Be to, butuose vagys užtrunka vis mažiau laiko. Jie paprastai žino, kuriose vietose ieškoti vertingų daiktų. Pareigūnai pinigus ir brangius papuošalus pataria saugoti seifuose, tačiau įsilaužėliai seifo raktus ne kartą yra radę šalia seifo arba jo spynoje.

Praėjusiais metais sumažėjo vagysčių ne tik iš gyvenamųjų patalpų. Tobulėjant apsaugos priemonėms, praėjusiais metais užregistruota 12,3 proc. mažiau vagysčių nei užpernai. Daugiausia (apie 40 proc.) tokių nusikaltimų įvykdoma Vilniuje ir Kaune. Mažiausiai vagysčių praėjusiais metais užfiksuota Tauragės apskrityje.

KPB pareigūnai pastebėjo, kad vogti mažesniuose miestuose - labiau rizikinga, nes gyventojai daugiau bendrauja ir nėra tokie abejingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.