Į greituosius kreditus įklimpusi pakruojietė ėmė vogti iš artimųjų

Greituosius kreditus teikiančių bendrovių paslaugomis susigundžiusi pakruojietė 36 metų L. P. įklimpo į skolas, kurių pati grąžinti nebepajėgė.

Dėl į svetimas rankas patekusių elektroninės bankininkystės duomenų gali kilti bėdų.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Dėl į svetimas rankas patekusių elektroninės bankininkystės duomenų gali kilti bėdų.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 9, 2013, 4:32 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:30 PM

Norėdama atiduoti paskolas moteris ėmė vogti iš artimųjų. Tai L. P. darė šių žmonių vardu imdama paskolas iš greituosius kreditus teikiančių bendrovių.

Įvykdytas aferas tiriantiems pareigūnams L. P. guodėsi, kad vogti neketino, o svetimu vardu paimtais kreditais tik dengdavo ankstesnes skolas.

Moteris sakė tikėjusi, kad galiausiai jai pavyks padengti ir savo, ir svetimų žmonių vardu paimtas paskolas, o apie šią aferą niekas nesužinos.

Kai to padaryti nepavyko, L. P. pati atvyko į Pakruojo rajono policijos komisariatą ir prisipažino pasisavinusi keturių žmonių vardu paimtus kreditus.

Patalpas dėvėtų daiktų parduotuvei nuomojanti pakruojietė paaiškino, kad į greituosius kreditus teikiančias bendroves ją kreiptis paskatino sunki materialinė padėtis – iš prekybos gaunamo pelno ėmė stigti netgi parduotuvės nuomai.

Iš vienos greituosius kreditus teikiančios bendrovės gauti pinigai L. P. finansinės padėties nepataisė. Neturėdama pinigų paskolai grąžinti pakruojietė nusprendė gelbėtis paimdama paskolą iš kitos greituosius kreditus teikiančios bendrovės.

Taip iš vienų greituosius kreditus teikiančių įmonių paimtais pinigais dengdama anksčiau iš kitų bendrovių paimtas paskolas L. P. tik dar labiau įklimpo į paskolų liūną.

Nebegalėdama pasiskolinti pati moteris nusprendė pinigų pasiskolinti svetimu vardu.

L. P. pavyko paslapčiomis bei apgaule išgauti keturių žmonių elektroninės bankininkystės duomenis.

Pakruojietės aukomis tapo jos uošvė, svainis, svainio žmona ir kaimynas. Pasinaudojusi išgautais elektroninės bankininkystės duomenimis L. P. šių žmonių vardu ėmė imti kreditus iš paskolas teikiančių bendrovių.

Nuo 2012 birželio 1 dienos iki šių metų sausio 1 dienos L. P. jau minėtų asmenų vardu kreditus paėmė net iš devynių juos teikiančių bendrovių.

Į policiją atvykusi ir dėl įvykdyto nusikaltimo prisipažinusi moteris tvirtino, kad artimų žmonių vardu imti kreditus ji pradėjo ne norėdama pasipelnyti, o tik mėgindama išspręsti dėl anksčiau paimtų kreditų kilusias problemas.

L. P. iš greituosius kreditus teikiančių bendrovių svetimu vardu paimtų pinigų suma dar tikslinama - pirminiais duomenimis, ji gali siekti ir keliolika tūkstančių litų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.