A. Macijausko užpuolikas kalės metus

Vilniaus apygardos teismas atmetė

Krepšininko A.Macijausko užpuolikui teismas paliko galioti laisvės atėmimo bausmę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Krepšininko A.Macijausko užpuolikui teismas paliko galioti laisvės atėmimo bausmę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 18, 2013, 12:59 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:23 PM

E. Dančenkovas prašė spalio pabaigoje Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo sprendimu jam paskirtą įkalinimą pakeisti bausme, nesusijusia su laisvės atėmimu.

Užpuolikas teismo prašė lengvinančia aplinkybe pripažinti nuoširdų gailėjimąsi. Tačiau teismas skundą atmetė, atsižvelgęs į tai, kad E. Dančenkovas teistas jau tris kartus.

Pirmosios instancijos teismas taip pat priteisė A. Macijauskui sumokėti 1 litą nusikalstamais veiksmais padarytai turtinės žalai atlyginti, 4,5 tūkst. litų neturtinei žalai kompensuoti ir 4 tūkst. litų advokato paslaugoms apmokėti.

Vilniaus 2-ojo apylinkės teismas buvo nustatęs, kad E. Dančenkovas 2011 metų birželio 18-osios naktį apie 2.50 val. „Helios City“ pastate, esančiame Savanorių prospekte Vilniuje būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, einančiam A. Macijauskui vieną kartą spjovė į nugarą, o vėliau priėjęs arčiau vieną kartą dešine ranka trenkė sportininkui į veidą.

2011 metų policijos ataskaitoje teigiama, kad pernai pareigūnai išskaidė E. Dančenkovo organizuotą nusikalstamą grupuotę, kuri organizavo ir platino dideliais kiekiais narkotines medžiagas bei turėjo gatvės platintojų tinklą. Buvo sulaikytas 21 asmuo, iš neteisėtos apyvartos išimta 5,5 kilogramo metamfetamino, 1 kilogramas kanapių ir 100 gramų heroino. Policija šios grupuotės sutriuškinimą vertina kaip vieną iš reikšmingiausių savo darbų 2011 metais.

Dešimties klasių išsilavinimą turintis E. Dančenkovas 2004-aisiais teistas už neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis, tąsyk už grotų jis praleido pusmetį.

Dabar vienoje byloje už su narkotikais susijusius nusikaltimus jis nuteistas kalėti dešimčiai metų, bet nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.