Kaimus bauginęs padegėjas nuteistas devintą kartą

Padegimais ir vagystėmis pagarsėjęs 8 kartus teistas 20-metis

K. Šukys nuosprendį išklausė nerodydamas emocijų. Tačiau po jo kurį laiką konsultavosi su savo advokatu.<br>V. Petrauskienė
K. Šukys nuosprendį išklausė nerodydamas emocijų. Tačiau po jo kurį laiką konsultavosi su savo advokatu.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė ("Lietuvos rytas")

Feb 28, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:55 PM

Dėl šių padegimų ir kelių vagysčių K. Šukys nuteistas 7,5 metams nelaisvės. Jam už per gaisrus suniokotą turtą teks atlyginti padarytą žalą - beveik 75 tūkst. litų.

Padegėjas iš įkalinimo įstaigos į laisvę išėjo praėjusių metų pavasarį. Tuomet Panevėžyje kilo serija nepaaiškinamų gaisrų.

Degė kelių gyventojų kiemuose esantys pagalbiniai statiniai, miesto centre paliktas automobilis, bendrovės „Baltgiris“ gaterinės pastatas. Sudegė gateris, bendrovė patyrė beveik 65 tūkst. litų nuostolius. Buvo užfiksuoti ir keli kiek mažesni gaisrai.

Dar vienas įvykis, kai per naktį du kartus buvo padegtas tas pats bendrabučio butas, buvo lemtingas K. Šukiui. Po šio gaisro padegėjas buvo demaskuotas.

Tyrėjai išsiaiškino, kad Liepų alėjos bendrabučio tipo name gyvenantis K. Šukys padegė kaimynystėje esantį butą. Apklausiamas įtariamasis prisipažino padaręs ir daugiau panašių nusikaltimų. Jis aiškino, kad tyčia padeginėdavo tuomet, kai būdavo supykęs.

Kodėl panevėžietis supyko ant savo kaimyno, neaišku. Tačiau Liepų alėjoje esančiame bendrabutyje butą nuomojantis Darius R. praėjusių metų liepą neteko visko, ką turėjo bute.

Jaunas vyras pasakojo, kad praėjusių metų liepos mėnesį į jo buto duris kažkas pabeldė. Kai jis atidarė, koridoriuje stovėjo K. Šukys ir dar vienas vaikinas. Kažkuris papurškė nuomininkui į akis dujų.

Darius R. po šio įvykio nusprendė namuose nebenakvoti ir išvažiavo pas draugę. Tą pačią naktį buvo padegtos jo buto durys. Atvykę ugniagesiai jas užgesino. Tačiau duris teko išlaužti, nes bijota, kad viduje gali būti dūmais apsinuodijusių žmonių.

Tą pačią naktį ugniagesiams vėl teko skubėti į tą patį butą. Šįsyk jis buvo padegtas iš vidaus. Per gaisrą ugnis suniokojo viską, kas buvo kambaryje. Prieš tai padegėjas butą apvogė.

Butą Dariui R. nuomojusi savininkė gaisro padarytus nuostolius įvertino 20 tūkst. litų. Tačiau teismui nespėjo pateikti nuostolius pagrindžiančių dokumentų. Todėl šiuos pinigus ji galės bandyti prisiteisti vėliau.

Nuomininkas nurodė, kad per gaisrą sudegė jo turto už 3 tūkst. litų. K. Šukys jam turės atlyginti patirtą žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.