Sumušto L. Varanavičiaus draugai susirūpino smurto protrūkiu Lietuvoje

Smurtas prieš Lietuvoje žinomus žmonės sukėlė verslo bendruomenės susirūpinimą. Kaune buvo užpultas buvęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius. Sumuštas portalo lrytas.lt žurnalistas Lukas Pileckas. Vilniuje žiauriai nukankintas ir nužudytas baltarusis visuomenininkas Romanas Voinickis.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Mar 14, 2013, 2:44 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:40 AM

Visuomenėje žinomi veikėjai kreipėsi į aukščiausius šalies pareigūnus dėl pastarosiomis savaitėmis įvykdytų nusikaltimų. Prezidentės Dalios Grybauskaitės, premjero Algirdo Butkevičiaus, svarbių teisėsaugos pareigūnų prašoma atkreipti dėmesį ne tik į kovą su organizuotu nusikalstamumu, bet ir į kasdienius smurto atvejus. 

Verslininkų nuomone, kasdieniams nusikaltimams skiriama per mažai dėmesio ir teisėsaugos resursų.

„Kilo įvairių minčių apie kriminogeninę situaciją prieš 20 metų. Aišku, kalbame ne apie gaujų karą, bet apie atskirus smurtinius nusikaltimus. Didžiausios dėmesys ir pajėgos skirtos kovai su organizuotu nusikalstamumu. Ne kartą girdėjome, kad buvo sulaikyti grupuočių vadai. Tai, aišku, džiugina. Bet trūksta lėšų ir dėmesio tam, kad atskleisti tokius pavienius, bet dažnai įvykstančius nusikaltimus“, - sakė vienas iš pasirašiusiųjų, advokatas Vytenis Dziegoraitis.

Po kreipimusi savo parašą taip pat suraitė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės atstovas spaudai, žurnalistas Linas Kunigėlis, Nacionalinės agroverslo vystymo agentūros prezidentas Gintautas Babravičius ir kiti visuomenėje žinomi verslininkai.

Jie pripažino, kad tokia idėja kilo dėl to, jog buvo užpultas jų draugas L. Varanavičiaus. „Tik laimingo atsitiktinumo dėka nesulaukėme didesnių pasėkmių. Banditai, kurie užpuolė, pasišalino tik dėl to, kad juos nubaidė pašaliniai žmonės“, - sakė politikas G. Babravičius.

Žurnalistas L. Kunigėlis išreiškė palaikymą kolegai L. Pileckui, draugui L. Varanavičiui ir nužudyto baltarusių visuomenininko R. Voinickio šeimai.

L. Varanavičius jau nori kibti į darbus

Sumušto verslininko L. Varanavičiaus draugai net pasiūlė atlygį tam, kuris suteiks informacijos apie nusikaltimą - 100 tūkstančių litų. Pinigus surinko Finansinių sprendimų valdymo centras, taip pat L. Varanavičiaus draugai ir kiti verslo partneriai. 

„Jei dėl to piniginio atlygio pavyktų išaiškinti šį nusikaltimą, tai būtų sukurtas geras precedentas“, - tikino teisininkas V. Dziegoraitis. Jis negalėjo atsakyti į klausimą, kaip 100 tūkstančių litų premija padėtų ištirti nusikaltimus prieš tuos žmones, kurie negali skirti tokio dydžio atlygio. 

Buvęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas šiuo metu užsiima verslu. Dalyvauja Finansinių sprendimų valdymo centro, taip pat kredito unijos „Vilniaus kreditas“ veikloje.

Jo draugai mano, kad nusikaltimas gali būti susijęs su L. Varanavičiaus darbais. Tačiau nenorėjo spėlioti, kas galėjo užsakyti verslininko užpuolimą. „Futbolo pasaulyje Liutauras buvo žinomas dėl savo aštrių pasisakymų ir kritikos. Ne visiems tai patiko. Tačiau bet kokie mano svarstymai apie motyvus, būtų tik spėliojimai“, - sakė advokatas V. Dziegoraitis.

Politikas G. Babravičius pasakojo, kad L. Varanavičius sparčiai sveiksta ir jau nori kibti į darbus. „Bet mes jam sakėme, kad darbai palauks. Dabar svarbiausiai yra jo sveikata“, - kalbėjo Nacionalinės agroverslo vystymo agentūros prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.