Kunigo nuodėmės - prie automobilio vairo

Kunigas Justinas Palubinskas pas parapijiečius savo automobiliu galės vykti tik po dvejų metų. Dvasininkas neteko teisės vairuoti, nes automobilį vairavo neblaivus.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė („Lietuvos rytas")

Mar 21, 2013, 11:18 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:24 PM

„Labai nuoširdžiai gailiuosi, pasižadu, kad tai nepasikartos”, – Šilalės rajono apylinkės teisėjai Elenai Bartulienei dievagojosi 28 metų J. Palubinskas.

Dėl šių žodžių teisėja kunigui skyrė švelnesnę nuobaudą – 2100 litų baudą atimant teisę vairuoti transporto priemonę 2 metus.

Teisėjos nuomonės nepakeitė Šilalės parapijos klebono dekano Algio Genučio paaiškinimas, kad dėl lėšų stokos kunigai neturi savo vairuotojo, todėl ketvirtus metus Šilalės, Tūbinių, Vaitimėnų parapijose dirbančiam J. Palubinskui reikia vairuotojo pažymėjimo.

Neblaivus kunigas patruliams įkliuvo šių metų vasario 26-ąją po vidurnakčio.

Patrulis Tomas Remeikis kunigo automobilį „Toyota Corolla Verso” sustabdė Šilalės centre.

Alkoholio matuokliu buvo nustatyta 1,54 promilės. Tai yra vidutinis girtumo laipsnis, todėl vairuotojui grėsė iki 3000 litų bauda atimant teisę vairuoti iki 3 metų arba iki 30 parų areštas ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas iki 3 metų.

„Vairuodamas jaučiausi blaivus ir galintis atsakyti už savo veiksmus, aplinkiniams pavojaus nesukėliau. Jei bus apribota mano teisė vairuoti, tai pakenks mano sielovados darbui”, – kalbėjo kunigas.

Teisėja papriekaištavo kunigui, kad jis yra nedrausmingas vairuotojas. Policininkai anksčiau buvo sustabdę J. Palubinską, kai jis važiavo neužsisegęs saugos diržo, neįjungęs automobilio artimųjų šviesų.

Kelių eismo taisyklių pažeidimus užfiksavo ir vaizdo kameros, kai automobilį vairuojantis kunigas nepaisė kelio ženklo, viršijo greitį. Pernai vasarą vairuojantį kunigą apakino saulė ir jis posūkyje nuvažiavo nuo kelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.